TSFS:n ja Tutkan kirjasto

TSFS:llä on scifiä, fantasiaa ja muuta spekulatiivista fiktiota sekä tietokirjallisuutta sisältävä kirjasto, joka on kaikkien seuran jäsenten käytettävissä. TSFS:n ja samalla toimistolla majaansa pitävän Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin kirjastot yhdistettiin vuonna 2013, eli lainaaminen on mahdollista kumman tahansa seuran jäsenille.

Kirjasto on Terrakoti-toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4-6, Yo-talo B). Terrakodilla päivystetään torstaisin klo 17-18, yleensä juhlapäivistä ja muista riippumatta. Päivystysten lisäksi lainata voi myös viikottaisissa hengailuilloissa Varjomafioissa torstaisin sekä muiden toimistolla järjestettävien tapahtumien yhteydessä. Ajantasaiset tiedot siitä, mitä toimistolla tapahtuu, on Terrakoti-seurojen kalenterissa.

Ennen ensimmäistä lainausta lainaajan on hyväksyttävä kirjaston säännöt, minkä jälkeen kirjasto on hänen käytettävissään. Lainauksen yhteydessä lainaajan on esitettävä jäsenkorttinsa ja huolehdittava, että lainan tiedot kirjoitetaan kirjastokansioon. Laina-aika on neljä viikkoa (yksi kalenterikuukausi).

Tom Ölander -kokoelma

Seura piti aiemmin hallussaan Tom Ölanderilta (1945-2002) lahjoituksena saatua pääsääntöisesti ulkomaalaisten fanien tekemien sf-lehtien kokoelmaa. Tom Ölander -kokoelma on ainutlaatuinen ja lajissaan Suomen suurin: nimikkeitä on reilut 3000 kappaletta. Vuonna 2021 kokoelma siirtyi Kansalliskirjaston arkistoon.

Kirjaston sisältö

Fiktio
Tietokirjallisuus
Sarjakuvat
Lehdet
AV-materiaali