TSFS:n ja Tutkan kirjasto

TSFS:llä on scifiä, fantasiaa ja muuta spekulatiivista fiktiota sekä tietokirjallisuutta sisältävä kirjasto, joka on kaikkien seuran jäsenten käytettävissä. Syksyllä 2013 TSFS:n ja samalla toimistolla majaansa pitävän Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin kirjastot yhdistettiin, ja siitä lainaaminen on nyt siis mahdollista kummankin seuran jäsenille.

Kirjasto sijaitsee Terrakoti-toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4-6, Yo-talo B). Terrakodilla päivystetään torstaisin klo 17-18. Pyhäpäivinä päivystyksiä ei välttämättä ole, ja myös kesäaikaan niihin saattaa tulla muutoksia. Ajantasaiset tiedot siitä mitä toimistolla tapahtuu, löytyvät Terrakotiseurojen kalenterista.

Lainaaminen onnistuu myös Varjomafioissa sekä toimistolla järjestettävien juhlien ja videoiltojen yhteydessä. Varjomafiat ovat kaikille avoimia sf/f-keskusteluiltoja jotka järjestetään Terrakodilla joka torstai.

Ennen ensimmäistä lainausta lainaajan on hyväksyttävä kirjaston säännöt, jonka jälkeen kirjasto on hänen käytettävissään. Lainauksen yhteydessä lainaajan on esitettävä jäsenkorttinsa ja huolehdittava, että lainan tiedot kirjoitetaan kirjastokansioon. Laina-aika on neljä viikkoa (yksi kalenterikuukausi).

Tom Ölander -kokoelma

Seura piti aiemmin hallussaan Tom Ölanderilta (1945-2002) lahjoituksena saatua pääsääntöisesti ulkomaalaisten fanien tekemien sf-lehtien kokoelmaa. Tom Ölander -kokoelma on ainutlaatuinen ja lajissaan Suomen suurin: nimikkeitä on reilut 3000 kappaletta. Vuonna 2021 kokoelma siirtyi Kansalliskirjaston arkistoon.

Kirjaston sisältö

Fiktio
Tietokirjallisuus
Sarjakuvat
Lehdet
AV-materiaali