Aikakone-myynti

Lehtien sisältö ja saatavuus [Saatavilla enää neljä numeroa: 4/1987, 1/1991, 2/1992, 1b/1995]

Haluatko tukea fandomin toimintaa ja samalla hankkia käsiisi palasen historiaa?

Aikakone on science fiction- ja fantasialehti, jota ilmestyi 50 numeroa vuosina 1981-1995. Lehti aloitti Tähtitieteellinen yhdistys Ursan julkaisuna, mutta siirtyi vuonna 1990 tekijätiiminsä perustaman Aikakone-yhdistyksen julkaisemaksi.

Aikanaan Aikakone laskettiin Tähtivaeltajan ja Portin ohella yhdeksi Suomen merkittävimmistä science fiction- ja fantasialehdistä. Pitkien artikkelien lisäksi lehdessä julkaistiin runsaasti novellistiikka, ja muun muassa ja lehden vakituisiin avustajiin kuulunut Johanna Sinisalo julkaisi monia varhaisia novellejaan sen sivuilla.

Lehdellä on edelleen verkkosivut, joilta löytyvät myös Aikakoneen erinomaiset arkistot. Arkistosta löytyy valikoituja otteita Aikakoneessa julkaistuista artikkeleista, mutta valtaosa lehdessä julkaistusta materiaalista löytyy vain paperilehdistä.

Lehden entinen päätoimittaja Juhani Hinkkanen on lahjoittanut hallussaan olevan Aikakone-lehtien varaston Finncon-yhdistys ry:lle, ja se puolestaan luovuttaa niitä eteenpäin alueellisille seuroille myytäväksi. Myyntituloilla tuetaan fandom-toimintaa. Lehtien myymistä Turussa hoitaa TSFS.

TSFS:n hallussa olevat lehdet myydään hintaan 1,50 € / kpl tai 5 € / 4 kpl.

Lähetä tilauksesi osoitteeseen myynti(ät)tsfs(piste)fi. Lehdet toimitetaan sinulle kahden viikon kuluessa laskun kera. Hintaan lisätään posti- ja paketointikulut. Lehdet voi noutaa myös TSFS:n toimistolta Terrakodilta, mutta ilmoita tällöin siitä tilausta tehdessäsi. Voit tilata samassa yhteydessä myös Spinin arkistonumeroita postimaksujen säästämiseksi.

Voit tilata Spinin ja Aikakoneen numeroita myös Terrakodin sivujen alta löytyvällä tilauskaavakkeella, jolla on mahdollista tilata muitakin TSFS:n ja sen sisaryhdistyksen Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry:n julkaisuja.

Lisätietoa Aikakoneesta Wikipediassa