Etusivu

Turun Science Fiction Seura ry (TSFS) on Suomen vanhin scifin, fantasian ja muun spekulatiivisen fiktion harrastajien yhdistys.

TSFS:n toiminta keskittyy Terrakodille, Turun yliopiston kupeessa sijaitsevalle toimistolle, jonka se jakaa viiden muun harrastajayhdistyksen ja näiden muodostaman kattojärjestön Terrakoti ry:n kanssa.

TSFS:n toiminnan ydin on joka torstai klo 17 alkaen järjestettävä Varjomafia (linkki vie sisarseuran Tutkan sivuille). Varjomafia on vapaamuotoinen hengailuilta Terrakodilla. Samassa paikassa tapahtuu myös suurin osa muusta seuran livenä järjestettävästä toiminnasta. TSFS:llä ja Tutkalla on lisäksi yhteinen Varjisjuttuja-Discord-palvelin, jonne kaikki yhdistysten toiminnasta kiinnostuneet asuinpaikasta riippumatta ovat tervetulleita liittymään.

Seuran jäsenet saavat Spin-lehden lisäksi lainausoikeuden TSFS:n ja Tutkan laajaan sf/f-kirjastoon sekä jäsenalennuksia useista turkulaisista liikkeistä.

TSFS toimii aktiivisesti suomalaisessa fandomissa, myöntää vuosittain Atorox-palkinnon edellisen vuoden parhaalle scifi- tai fantasianovellille ja on yksi Nova– ja Noviisi-kirjoituskilpailujen järjestäjistä.

Ajankohtaista

Nova 2023

TSFS:n, Tutkan ja Stk:n Nova 2023 -spefinovellikilpailun palkinnot on jaettu. Voiton vei Isto Niemi novellilla Kuin sadepisara poskella. Lisätietoa ja kymmenen kärki

Nova 2024 alkaa vuodenvaihteessa 2023–24.

Atorox

Vuoden 2023 Atorox-pää jaettiin Finnconissa Tampereella: sen kotiin vei Anssi Vartiainen novellista Hyödyttömän tavaran puoti (Portti 2/22) . Lisätietoa ja kymmenen kärki

Atorox 2024:n lyhytlistalle voi jo äänestää vuonna 2023 ilmestyneitä novelleja. Varsinaisesti vuoden 2024 Atorox kuitenkin alkaa vasta alkuvuodesta, jolloin julkaistaan listaus kaikista vuoden 2023 aikana ensimmäistä kertaa julkaistuista kotimaisista spefinovelleista ja myös äänestäjäksi ilmoittautuminen alkaa. Lyhytlista julkaistaan ja äänestysaika alkaa keväällä.