Spin

Spin on Turun Science Fiction Seuran julkaisema scifiin, fantasiaan ja muuhun spekulatiiviseen fiktioon keskittyvä kulttuurilehti. Vuodesta 1977 saakka ilmestynyt Spin on alan vanhin julkaisu Suomessa.

Lehdessä julkaistaan muun muassa kotimaisia ja ulkomaisia sf/f-novelleja sekä arvosteluja, artikkeleja ja uutisia kirjoista, elokuvista, sarjakuvista ja muista harrastajakenttään liittyvistä asioista.

Ajankohtaista

21.2.2023

Sisällysluettelo

3 Amanda Suomi: Pääkirjoitus 2/2022
4 Toke Varvaspolvi: House of the Dragon. Paluu Westerosiin
9 Kinos Villa: Kuinka kirjoittaa kummaa? Haastattelussa Maria Carole ja Reetta Vuokko-Syrjänen
14 Mikko Takatalo: Aarreplaneetta ja maailmanrakennuksen kauneus
17 Shimo Suntila: Shimon Scifinurkka. Miten ryhtyä scifikirjailijaksi
20 Parhaat spefiin erikoistuvat kirjoittamisoppaat
23 Juhani Mönkkönen: Kaarnanpalalta kännykän näytölle. Kuinka kirjoituksemme elää
29 Kirja-arvioita
35 Kelvin Jackson: Klingonin kirjallisuus ja keinotekoisten kielten kasvava suosio
39 Ville Kokko: Mitä muuttaa ja milloin? Sovitusten ja fanifiktioiden kirjoittamisesta
47 Saimi Ruuttunen: Kohinan läpi. Nova 2021 kirjoituskilpailun 10. sija

Spin 2/2022 on postitettu!

22.2.2023

Spin on postitettu tilaajille – ei kun lukemaan!

Jos haluat tuoreen Spinin omaksesi, mutta et ollu vuoden 2022 jäsen tai muuten tilaaja, voit tilata yksittäisen numeron hintaan 5 € + postikulut. Varsinaiset vuoden 2023 numerot, joista ensimmäinen ilmestyy kesään mennessä, saa joko liittymällä TSFS:n jäseneksi (15 €/vuosi) tai erikseen Spinin tilaajaksi (22 €/vuosi). Irtonumeroita voi ostaa ja jäseneksi liittyä myös livenä yhdistyksen tapahtumissa. Ohjeet näistä alla.

Verkko-Spin on jäänyt tauolle

14.1.2023

Verkko-Spin on Spin-tieteiskulttuurilehden sisarjulkaisu, joka ilmestyi verkossa nelisen kertaa vuodessa vuodesta 2020 lähtien.

Pääset Verkko-Spiniin tästä.

Miten saan Spinin?

Jäsenille

  • Vuoden ensimmäinen lehti lähetetään kaikille kuluvan ja viime vuoden Spinillisille jäsenille. Viime vuoden jäsenet saavat lehden mukana maksuliuskan, jonka avulla he voivat maksaa kuluvan vuoden jäsenmaksunsa.
  • Jos et muista, oletko jäsen, tarkista se osoitteesta hallitus@tsfs.fi
  • Jos olet muuttanut viimeaikoina, tee osoitteenmuutos liittymislomakkeella (löytyy sivun lopusta). Huom! Posti ei lähetä lehtiä uuteen osoitteeseesi, ellet ole hankkinut erillistä uudelleenlähetyspalvelua Postilta. Kannattaa siis varmistaa, että meillä on oikea osoitteesi, ettei lehti mene roskiin.

Uusille jäsenille

  • Helppo ja edullinen keino saada Spin on liittyä TSFS:n jäseneksi.
  • Spinillinen jäsenyys maksaa 15 euroa ja sisältää kaksi Spin-lehteä sekä kaikki TSFS:n jäsenedut. Liity jäseneksi liittymislomakkeella (löytyy sivun lopusta).
  • Jäseneksi liittymällä saat myös aina seuraavan vuoden ensimmäisen numeron, jonka mukana tulee maksuliuska.

Tilaa Spin erikseen

  • Kuluvan vuoden lehtien kappalehinta on 5 euroa + postikulut 3,5 €. Tee tilaus laittamalla viesti osoitteeseen hallitus@tsfs.fi otsikolla “Spin-tilaus”.
  • Kaikki vuoden Spinit voi myös tilata ilman seuran jäsenyyttä 22 eurolla. Tee tilaus osoitteeseen hallitus@tsts.fi otsikolla ”Tilaus ilman jäsenyyttä”.
  • Irtonumeroita voi ostaa myös Terrakodilla järjestettävissä yhdistyksen tapahtumissa ja muissa tapahtumissa, joissa TSFS on edustettuna. Maksu käteisellä tai kortilla.

Kaikki TSFS:n jäsenyyttä koskevat tiedot löydät tästä linkistä.
Kaikki Spinin tilaamista koskevat tiedot löydät tästä linkistä (sivun lopussa).

Ilmoita Spinissä

Haluatko tarjota lehteen materiaalia tai onko sinulla kysymyksiä liittyen lehden sisältöön? Ota siinä tapauksessa yhteyttä Spinin toimitukseen spin@tsfs.fi. Spinistä on myös mahdollista ostaa mainostilaa. Hinnat, aikataulut ja ohjeet löytyvät lehden mediakortista.