Spin 3-4/2013

Spinin tilaajat lienevätkin havainneet, että jokin on viivästyttänyt lehden ilmestymisaikataulua. Kutsukaamme sitä jotakin vaikkapa tilapäiseksi resurssipulaksi ja sen vaikutuksen alaisena syntynyttä lehteä Spinin merkilliseksi, jouluisaksi ja supersankarilliseksi tuplanumeroksi 3-4/2013.

Loppukesän ja syksyn aikana Spinin toimitus kärvisteli työvoimallisten, ajankäytöllisten, taloudellisten – ja monien muunkinlaisten – ongelmien keskellä, minkä vuoksi vuoden kolmas numero ei koskaan valmistunut sellaisenaan, vaan se päätettiin lyödä yhteen neljännen numeron kanssa. Toivottavasti koette tämän nyt käsissänne olevan yhteisniteen olevan kahden erillisen lehden veroinen. Toimitus on ainakin panostanut sisältöön parhaansa mukaan.

Tuplanumeromme pääartikkeli tekee selkoa yhdestä osasyystä lehden ilmestymisaikataulun viiveen taustalla. Terrakoti nimittäin joutui muuttamaan Ylioppilastalo A:n remontin tieltä ja toimistokompleksin Suuri Pitkä Muutto söi resursseja myös Spinin toimitukselta. Pasi Karppanen naputteli meille uutisen muuttoprosessista ja uuden Terrakodin synnystä.

Myös Turun kirjamessut ovat jälleen takanapäin, kuten tämän numeron kannesta voi huomata. Kokosimme lehteen tuttuun tapaan raportin tapahtumasta.

Köpelön kohtalon kokeneelle Spinille 3/2013 kaavailtiin alun perin supersankariteemaa, minkä merkkejä on nyt löydettävissä tuplanumeromme sekalaisesta sisällöstä. Mirka Ulannon Holittomien kolumnien kolmas osa muun muassa rakentuu tämän aihepiirin ympärille. Muistutettakoon, että Holumnien nettilisäke löytyy Terrakoti.netin foorumilta, osoitteesta www.terrakoti.net/foorumi, ja suosittelemmekin lämpimästi sinne koottujen linkkivinkkien katsastamista.

Artikkelipuolella on myös juttua niin kirjoittamisesta kuin kirjailijoistakin. Noviisi 2011 -kisassa sijoittuneen nuoren kirjoittajan, Tiina Svenskin, matkaraportti viime kesänä Etelä-Carolinassa pidetystä Shared Worlds -kirjoittajaleiristä kertoo elämyksellisestä kaksiviikkoisesta Jeff VanderMeerin ja muiden alan huippujen opissa. Ira Honkosen artikkeli puolestaan käsittelee kirjailija Johanna Sinisalon suhdetta edesmenneeseen suomalaisen scifin legendaan Aarne Haapakoskeen alias Outsideriin.

Leila Paananen on koonnut jälleen katsauksen sf/f-alan uutuuskirjajulkaisuihin – Kirjamaailman kuulumisissa esitellään nyt kahden viimeisen vuosineljänneksen uutuudet. Myös jo perinteeksi profiloituneet Jouko Pukkilan Avaruuslampaat seikkailevat lehden sivuilla.

Novelleja julkaistaan tällä kertaa kolmin kappalein: Nova 2013 -kisan voittaja, Anna Malisen modernin kummallinen kertomus Siihen kaarna kasvakohon, Nova 2012 -kisassa kymmeneksi sijoittunut Maiju Ihalaisen upea surrealistis-fantastinen kauhutarina Sirin piilo sekä yhdysvaltaisen Tina Connollyn dystopiascifi Omenankääntäjä. Näiden lisäksi fiktiota löytyy tuttuun tapaan Shimo Suntilan raapaleista, joissa liikutaan numeron alkuperäisen ilmestymisaikasuunnitelman mukaisesti vielä joulutunnelmissa.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Milla Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Pasi Karppanen
Sivumäärä: 60
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle