Spin 3/2017

Vuoden 2017 vuosikerran päättävä Spin 3/2017 on napakka 40-sivuinen talven lukupaketti, jonka teemana on tällä kertaa nuoruus.

Lapsuus ja nuoruus ovat aikaa, joka huomaamatta muovaa ihmistä. Lehden pääartikkelissa ”Miten minusta tuli nörtti” kahdeksan toimituskunnan jäsentä kertoo mikä oli se teos tai kokemus, joka tönäisi kunkin tielle jolta ei ole ollut paluuta.

Lehdessä julkaistavista novelleista toinen on vuoden 2017 Noviisi-kirjoituskilpailun voittajateksti, eli Pihla Tammiston ”Kuiske”. Noviisi on vuodesta 2005 järjestetty scifi- ja fantasinovellien kirjoituskilpailu 13-17-vuotiaille kirjoittajille.

Tämän lisäksi lehdessä julkaistaan tuoreeltaan tämänvuotisen Nova-kirjoituskilpailun voittaja, Katariina Heikkilän ”Tuuliruhtinatar”. Suuria tunteita ja traagisia ihmiskohtaloita sisältävässä fantasianovellissa sen päähenkilö muistelee nuoruutensa aikoja.

Myös kirja-arvostelupalta on mukana, ja TL;DR-palstalla tarjoilaan arvosteluja malttamattomille. Jäsenalennuskumppanit-sarja saa jatkoa, ja tällä kertaa esittelyssä on Brahen antikvariaatti. Lisäksi mukana on Mirka Ulannon raportti viime kesänä Helsingissä järjestetystä Worldcon 75 -tapahtumasta.

Lehden mukana lähetettiin tuttuun tapaan kaavake jäsenmaksujen maksamista varten vuodenvaihteen jälkeen. Jäsenmaksut ovat ensi vuodelle samat kuin tähän mennessä, ja ensi vuoden vuosikertaan kuuluu kaksi tuhtia Spiniä. Näin osin siksi, että yhdistys on edelleen taloudellisesti erittäin tiukoilla, mutta osin myös siksi, että ensi kesän Finncon sitoo turkulaisia fandom-reursseja, mukaanlukien Spinin toimituskuntaa.

Lisätietoa:

http://www.tsfs.fi/?jaesenyys.html

Spin kuuluu monien kirjastojen valikoimiin ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Anna Mattila
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Sparklenaut
Sivumäärä: 40
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle