Spin 2/2014

Spin 2/2014 on budjettisyistä kohtalaisen ohut eikä myöskään ilmestymisajankohta aivan noudata suunnitelmaa. Jotain on kuitenkin saatu kasaan.

Spinin toimitus päätti ottaa selvää geek girl -ilmiöstä, johon valtaosa meistä lienee törmännyt verkossa ja fandom-tapahtumissa, mutta jonka syvin olemus on yllättävän monelle vielä hämärän peitossa. Toimittajamme Mirelle Aalto otti yhteyttä Nörttitytöt-yhdistykseen ja kirjoitti meille, mitä sai selville. Geek girl -teema toistuu myös kesiaukeaman tyttöjulisteessa.

Viime keväänä toteutunut pieni turkulainen fandomtapahtuma Terracon on myös valokeilassa. Tapahtuman toteuttamisessa mukana ollut toimitussihteeri Pasi Karppanen naputteli artikkelin conin tekijän näkökulmasta.

Ulkomaankirjeenvaihtajamme Mirka Ulannon Holiton kolumni laukoo jälleen täyslaidallisen viihdyttävää sanailua Dirk Gentlyn kotikaupunkiin muuttaneen suomalais-skifistin näkökulmasta, Avaruuslampaat jatkavat seikkailujaan juoma-astialla pitkin poikin äärettömyyttä kaahaillen, ja nyt myös toivottu kirja-arvostelupalsta palaa Spinin sivuille useammankin eri arvostelijan voimin.

Lyhyttä fiktiota löytyy tällä kertaa tavanomaista enemmän. Raapalekirjoittajana kunnostautunut Olli Lönnberg tarjosi meille nipun lyhyen lyhyitä spekulatiivisia kertomuksiaan, ja myös vanha tuttu Spinin raapalepalsta jatkaa porskuttamistaan. Lisäksi julkaisemme vuoden 2013 Nova-kisassa kolmanneksi sijoittuneen Irina Seppäsen modernin kummallisen fantasianovellin Kaupunki.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Milla Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Silja Aalto
Sivumäärä: 36
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle