Spin 2/2012

Vuoden toinen Spin on tuhti lukupaketti, jonka teemana on muinaissuomalainen kulttuuriympäristö fantasiassa ja maatalous scifissä.

Vaikka scifillä ja maataloudella ei tuntuisi olevan nopeasti ajatellen mitään yhteistä, tämä ei pidä aivan paikkaansa. Pääartikkelissamme Suo, kuokka ja science fiction Pasi Karppanen tutkiskelee aihetta.

Esimerkkinä metsäinen miljöön käytöstä fantasiatarinan taustana haastattelimme esikoiskirjailija Jarkko Lainetta. Keskiaukeamalla maan taikavoimia hyödyntävä kaunis nuori myllärintytär pitää niittämisestä taukoa vähäpukeisella pellolla.

Numeron teema näkyy myös mukana olevissa novelleissa, jotka hotkaisevatkin numerosta leijonanosan. Sanna Variksen Lievo ja Anna Malisen Elonleikkuu sijoittuivat viime vuoden Nova-kirjoituskilpailussa, ja niissä molemmissa wanhan ajan maaseudulla tapahtuu kummia.

Tuomas Salorannan Kaksipäisen lehmän varjossa puolestaan löytyi Ajan polut -kilpailun kautta. Lehden päättävä novelli Aviokriisi Saturnuksen renkailla on sen sijaan uunituore. Lisää novellin synnystä löytyy sen jälkisanoista.

Juttusarjamme TSFS:n jäsenalennuskumppaneista jatkuu tällä kertaa katsauksella Omituiset opukset -antikvariaattiin. Vakiojuttujen osastolle on saatu kokoon myös kunnon palstallinen lukijoiden kaipaamia kirja-arvosteluja. Jos haluatte, että palsta on mukana myös jatkossa, täydentäkää sitä itse.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistosta

Numeron mukana toimitettiin jäsenkortit niille, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa Spinin 1/2012 ilmestymisen jälkeen.

Monet epäilemättä ovat huomanneet kortin ulkoasussa tapahtuneen muutoksen. Jatkossa lehden mukana ei toimiteta joka vuosi uutta jäsenkorttia, vaan kuluvan vuoden jäsentarra. Vanhat jäsenet saavat uuden kortin ainoastaan erillisestä pyynnöstä. Uudesta jäsenkortista kannattaakin siis pitää hyvää huolta.

ISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Mirelle Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Ann Pazinuk
Sivumäärä: 60
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle