Spin 1/2016

Vuoden 2016 Spineistä ensimmäinen on tuhti 56-sivuinen ja vahvasti kirjallisuusteemainen lukupaketti. Merja Leppälahden kirjoittamassa lehden pääartikkelissa tutustutaan Siri Pettersenin kirjoittamaan romaaniin Odininlapsi, joka on suurta suosiota saavuttaneen fantasiatrilogian aloitusosa.

Novelleja lehdessä on kaikkiaan viisi, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki niistä ovat sijoittuneet TSFS:n järjestämissä kilpailuista. Itseoikeutetusti mukana on Nova 2015 -kisassa ensimmäisen sijan napannut Aleksi Kuution novelli ”Solmuntekijä”.

Lisäksi lehdessä julkaistaan Noviisi 2015 -kisan kärkikolmikko eli Anna Peltomäen ”Taivaanrannan takana” sekä Elina Parkkisen ”Sieluton” ja ”Isä häkissä”. Tuttuun tapaan mukana on sijoittuneiden haastattelu sekä kisan tämänkertaista satoa valottava artikkeli.

Oleg Kožinin kauhunovelli Snegurotška puolestaan edustaa meillä harvemmin nähtyä venäjänkarjalaista novellistiikkaa. Kožinin novellia tukee Turun yliopistossa opiskelevan Hanna Määttäsen kirjoittama artikkeli venäläisestä kauhukirjallisuudesta sekä sen käsittelemisestä akateemisessa tutkimuksessa.

Spinissä jo vuodesta 2013 mukana ollut Mirka Ulannon kirjoittama ulkomaankirjeenvaihtajan palsta Holiton kolumni sen sijaan päättyy tässä numerossa yhdenteentoista osaansa. Kirjeenvaihtaja on palannut kotiin ja on aika arvioida mitä maailmalta mukaan tarttui.

Spin kuuluu monien kirjastojen valikoimiin ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Akseli Pekkarinen
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Pasi Karppanen
Sivumäärä: 56
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle