Spin 1/2013

Vuoden ensimmäinen Spin kopsahti jäsenille ja tilaajille postiluukuista huhtikuun alussa. 52-sivuisen tuhdin lukupaketin teemana on tällä kertaa kansainvälisyys.

Mukana on haastattelu itävaltalaisesta Nina Horvathista, joka valottaa maansa fandom-tilannetta. Tuore Spinin avustaja ja Terrakoti-aktiivi Katri Haapalinna puolestaan laati matkaraportin vaiherikkaasta vierailustaan Cardiffin Doctor Who Experienceen.

Tässä numerossa alkaa myös uusi vakiopalsta, Mirka Ulannon holittomat kolumnit, joita nimen mukaisesti kirjoittaa tuore ulkomaankirjeenvaihtajamme, Terrakodilta kauas avaraan kaikkeuteen ampaissut Mirka Ulanto.

Scifistien tiedonhankinta -artikkelissa Leila Paananen käy läpi Turun ammattikorkeakoulussa tekemänsä opinnäytetyön tuloksia. Kyseessä on epäilemättä tieteellisin Spinissä pitkään aikaan julkaistu artikkeli.

Tuttuun tapaan mukana ovat myös Kuulumisia kirjamaailmasta -palsta, jossa käydään tällä kertaa läpi alkuvuoden kirjauutuuksia, sekä Jouko Pukkilan Avaruuslampaat. Myös keskiaukeaman Spin-up-tyttö on jälleen mukana.

Novellistiikkaa lehdessä edustavat kuusi Shimo Suntilan kirjoittamaa raapaletta, yhdeksännelle sijalle Nova 2012 -kilpailussa sijoittunut Jenni Kärpän Isoisä sekä David A. Simonsin novelli Tohtori Skennerin erikoiseläimet.

Vuoden alku merkitsee tällä kertaa myös muutoksia Spinin tekijäkaartissa. Lehden kuvatoimittajana ja TSFS:n puheenjohtajana aiemmin vaikuttanut Milla ”Kapteeni” Aalto siirtyy tämän numeron myötä päätoimittajaksi, ja edellisestä päätoimittajasta Mirelle Aallosta tulee vastaavasti kuvatoimittaja.

Ykkösnumeron mukana toimitettiin jäsentarrat niille jäsenille, jotka ovat tämän vuoden jäsenmaksunsa jo makseet, sekä maksukaavake niille, joilta tuo muodollisuus on vielä hoitamatta. TSFS:n jäsenmaksu vuodelle 2013 on 14 euroa.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Milla Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Mirelle Aalto
Sivumäärä: 52
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle