Pääkirjoitus

(Spin 2/2011)

Spiniä on julkaistu vuodesta 1977 lähtien pelkästään suomen kielellä. Ketju katkeaa nyt, jotta voimme antaa conimme kunniavieraille ymmärrettävän lehden ja jatkossakin jakaa ulkomaille ikkunaa suomalaiseen spefiin. Spinistä on hyvä olla yksi erikoisnumero, jota voivat lukea myös suomen haltiakieltä taitamattomat.

Enkkuspesiaalissa peruspalstat jätetään väliin. Numero keskittyy kertomaan suomalaisesta spefistä ja esittelemään uutta suomalaista huippuspefinovellistiikkaa. Aiemmin Kosmoskynä-lehdessäkin julkaistu Pasi Karppasen artikkeli The Finnish Fandom – All You Need To Know About It tekee syväluotaavan katsauksen maamme sf/f-harrastuskenttään, ja Sidestream of Mainstream -artikkelissa puolestaan uppoudutaan alan kirjallisuuden tilaan Suomessa.

Saimme myös haastattelun Hannu Rajaniemeltä, ulkomailla maineeseen nousseelta suomalaiselta scifikirjailijalta, jonka hieno teos The Quantum Thief on vastikään saapunut markkinoillemme suomen kielisenä – Rajaniemihän kirjoitti romaaninsa alun perin englanniksi. Lisäksi jo jonkin aikaa Spinissä ilmestyneestä Avaruuslampaat-sarjakuvasta on tarjolla muutama englanniksi käännetty strippi.

Lehteen valitut palkitut novellit on julkaistu jo aiemmin suomeksi, nyt niistä on tarjolla taitavien ja ahkerien kääntäjiemme tekemät englanninnokset. Mari Saarion Kenkänaula (Horse Shoe Nail), on vuoden 2009 Atorox-voittaja, Jenny Kangasvuon Käenmuna (Cuckoo’s Egg) taas on Hekuma-novellikilpailun parhaimmistosta kootusta kokoelmasta poimittu eroottinen scifinovelli.

Finncon-Animecon 2011:n kävijöiden iloksi keräsimme tähän Spiniin myös tervehdyksiä edellisen Turussa pidetyn Finncon-Animeconin kunniavierailta vuosien takaa.

Toimitus luottaa suomalaiseen lukijakuntaansa ja toivomme kaikkien saavan lehdestä jotakin irti sisällön kielen vaihtumisesta huolimatta. Ensi numerossa palaamme vanhoille uomille kirjamessunumeron merkeissä.

Spiniä on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistosta

Mirelle Aalto

PS. Lehti postitetaan jäsenille elokuun alkupuolella lehtemme vakiopainon palattua kesälomilta.ISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Mirelle Aalto
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Silja Aalto
Sivumäärä: 56
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle