Nova 2015 tulokset

Nova-novellikilpailun tulokset julkistettiin Atonova-tapahtumassa Turussa lauantaina 12.9.2015. Kilpailun voittaja on Aleksi Kuutio novellillaan ”Solmuntekijä”. Toiseksi tuli Hertta Vierula novellilla ”Lopussa” ja kolmanneksi Artemis Kelosaari novellilla ”Herhiläiskuningattaren siivet”.

Kuudettatoista kertaa järjestettyyn kilpailuun lähetettiin tänä vuonna yhteensä 191 novellia, mikä oli lähes yhtä paljon kuin viime vuoden ennätys, jolloin kisaan lähetettiin 198 novellia.

Finalistinovellit olivat tänäkin vuonna monenlaisia. Kauhu, steampunk ja koneen ja ihmisen suhde tuntuivat olevan kirjoittajien kiinnostuksen kohteina, ja jatkoonpäässeiden novellien ajatusmaailmassa oli löydettävissä posthumanistisia tai transhumanistisia teemoja.

Nova on palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, ja sen tarkoituksena on sekä kannustaa kirjoittamaan että kouluttaa kirjoittajia. Jatkoon päässeet 25 novelllia saavat henkilökohtaisen palautteen, ja Novan kotisivuille on koostettu yleispalaute vuosien saatossa huomatuista yleisimmistä aloittelevan kirjoittajan kompastuskivistä. Kilpailun järjestävät Suomen Tieteis- ja Fantasiakirjoittajat ry ja Turun Science Fiction Seura ry.

Esiraati, johon kuuluivat Minttu Carole, Henna Sinisalo sekä Mia Myllymäki, arvosteli kaikki novellit ja valikoi niistä finaaliin 25 parasta, joista tuomaristo valitsi kymmenen kärjen. Tuomareina toimivat tänä vuonna Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n puheenjohtaja Olli Lönnberg, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, Nova-voittaja Anna Malinen sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen.

Tulokset:

  1. Aleksi Kuutio: Solmuntekijä (200 €)
  2. Hertta Vierula: Lopussa (100 €)
  3. Artemis Kelosaari: Herhiläiskuningattaren siivet (50 €)
  4. Ville V. Kokko: Paholaisen kellari (40 €)
  5. Asta Leppä: Avain (40 €)
  6. Anu Korpinen: Noidan perintö (40 €)
  7. Reetta Vuokko-Syrjänen: Yhden suhde kolmeen (40 €)
  8. Frida Maria Pessi: Lähikuvassa kuolema (40 €)
  9. Teemu Korpijärvi: Kuivakalliossa kadonnut (40 €)
  10. Milla Mäenpää: Exipus aspros (40 €)

Loppukilpailuun pääsivät lisäksi seuraavat nimimerkit: Allianssi, Der Zauberer, Flint, harakka, Isetnofret, kapteeni Kimuratti, Lasilintu, Merseida, Paska kaupunni, reissumiesSF, Riverdance, Sinisumu, suolakurkku, Traakki sekä Xendros.