Tutka

Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry eli Tutka on vuonna 1995 perustettu, Turun yliopiston ylioppilaskunnan alaisuudessa toimiva science fictionista ja fantasiasta (sf/f) sen eri muodoissa kiinnostuneille suunnattu yhdistys. Jäsenistössä on niin genren kirjallisuudesta, elokuvista, sarjoista, peleistä kuin kaikesta näistäkin kiinnostuneita.

Tutkan toiminnan tavoitteena on tarjota sf/f:n harrastajille aiheesiin liittyvää toimintaa sekä erityisesti mahdollisuuksia tavata muita samanhenkisiä ihmisiä. Yhdistyksen toiminta painottuu Turun yliopiston opiskelijoihin, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Yhteystiedot, liittymisohjeet ja muuta tietoa Tutkan omilla sivuilla. [sivuja ollaan tällä hetkellä päivittämässä, joten linkki saattaa väliaikaisesti olla toimimatta]

Toiminta

Tutkalla järjestää ympäri vuoden toimintaa: viikottaista Varjomafia-hengailuiltaa, videoiltoja, ekskursioita ja erilaisia juhlia; itsekseen ja yhdessä TSFS:n kanssa.

Jokatorstainen Tutkan ja TSFS:n Varjomafia -keskusteluilta on Tutkan toiminnan vakiintunein ja näkyvin muoto. Varjomafia kokoontuu joka torstai kello 18 alkaen, mutta paikalle voi tulla jo Tutkan/TSFS:n päivystyksen aikaan kello 17. Varjomafiassa keskustellaan kaikesta kävijöitä kiinnostavasta, nyyttikestiperiaatteella ruoan ja virvokkeiden kera. Paikalle ovat tervetulleet kaikki, seurojen jäsenyys ei ole pakollista.

Tutkalla on runsaasti audiovisuaalista toimintaa, erityisesti TSFS:n kanssa järjestettyinä Varjisleffoina, joiden ohjelmistossa on vuosien mittaan ollut niin scifin tai fantasian klassikoita kuin vähemmän tunnettuja helmiä. Jäsenistön toiveet otetaan huomioon ohjelmistoa kehitettäessä. Perinteisesti leffaillat on järjestetty Terrakodilla, mutta koronan takia niitä on tavattu järjestää etänä Discordin välityksellä tai olosuhteiden salliessa Quantumin isossa auditoriossa.

Tutka järjestää myös ekskursioita. Vuosien varrella on muun muassa tehty kaupunkikävelykierroksia ja parannettu koululiikunnan aiheuttamia traumoja erilaisten sopivasti nörttien liikuntamuotojen, kuten frisbeegolfin ja geokätköilyn, merkeissä.

Vuodenkiertoon liittyvät tärkeät tapahtumat ovat oleellinen osa Tutkan toimintaa: yhdistyksellä on omat syntymäpäivä-, vappu-, halloween- ja itsenäisyyspäiväperinteensä. Myös joulun välipäivinä on tavattu kokoontua yhteen, usein sarja- tai elokuvaohjelman muodossa.

Tutka on joka vuosi yliopiston avajaiskarnevaaleilla ja Study in Turku -messuilla TSFS:n kanssa. Yhdistyksen yhteisen osaston voi myön bongata kesäisen scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconista ja syksyisin Turun kirjamessuilta. Tule rohkeasti tutustumaan!

Korona-ajan toiminta: Tutka pyrkii mahdollisuuksien mukaan pitämään lähitapahtumia, mutta seuraa samalla tarkasti Turun yliopiston ja ylioppilaskunnan suosituksia. Tällä hetkellä toimintaa järjestetään sään ja tapahtuman muodon salliessa ulkona, muutoin etänä lähinnä Varjomafian Discord-palvelimella. Ajantaisaiset tiedot nähtävissä Terrakodin kalenterista Tutkan sivuilta ja Discordista.

Tutkan TARDIS

Kyllä, meillä on ihan oma ja oikea TARDIS, vaikkei siinä ihan kaikkia oikean kopin ominaisuuksia olekaan. Jos olet järjestämässä tapahtumaa ja haluat sen keskipisteeksi autenttisennäköisen TARDIksen, voi sen vuokrata meiltä.

Linkkejä

Tutkan omat sivut [sivuja ollaan tällä hetkellä päivittämässä, joten linkki saattaa väliaikaisesti olla toimimatta]

Tutka Facebookissa, Instagramissa ja Discordissa