Spin 2/2018

Finncon 2018 oli turkulaiselle fandomille voimanponnistus, jota muisteltaneen vielä vuosien päästä. Itseoikeutetusti tapahtuma on myös yksi tämän Spinin teemoista.

Conitea oli henkisesti varautunut siihen, että con epäonnistuu, minkä jälkeen kukaan ei enää haluaisi puhua siitä. Näin ei näytä kuitenkaan käyneen, joten conitean jäsenet rohkaistuivat muistelemaan kokemuksiaan. Tämän lisäksi lehdessä esitellään Finnconin kävijäkyselyn tuloksia sekä kootaan conissa otettuja kuvia yhteen.

Finncon näkyy lehden muussakin sisällössä. Conissa oli paljon mielenkiintoista ohjelmaa, joista yksi, paneeli nimeltään ”Pienkustantaja on uusi musta”, inspiroi päätoimittajaa ottamaan selvää, miten pien- ja omakustantajat itse kokevat suomalaisen spefikustannusalan.

Turkulainen spefistinen kulttuurielämä näkyy Spinissä tällä kertaa myös teatteriarvosteluna. Turun ylioppilasteatteri esitti kesällä Aino Kallaksen Sudenmorsiameen perustuvan näytelmän. Spinillä oli ilo päästä haastattelemaan näytelmän puvustajaa Nina Korentoa. Hän kertoo muun muassa, miten teatteria puvustetaan näyttävästi pienestä budjetista huolimatta.

Mukana on myös uusin Nova-voittaja. Kirjoituskilpailun voitti tänä vuonna Jasmin Kuusela novellillaan ”Parveke taivaan laidalla”. Novelli kertoo perheyrityksestä, jossa taivaanrannanmaalari on vakavasti otettava ammattinimike. Tuomaristolta kiitosta saanut novelli on yksi Kuuselan ensimmäisiä kaunokirjallisia julkaisuja.

Spin kuuluu monien kirjastojen valikoimiin ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistosta


ISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Anna Mattila
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Henry Söderlund
Sivumäärä: 44
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle