Spin 1/2018

Kesä 2018 on merkinnyt turkulaiselle fandomille jo pitkään Finnconia. Se on siintänyt horisontissa siitä saakka, kun muutama vuosi sitten teimme yhteisen periaatepäätöksen, että lähdemme järjestämään Finnconia. Siitä lähtien turkulaisilla onkin riittänyt hommaa.

Turkulaisten kiireisyys näkyy myös Spinissä. Vaikka Turun Science Fiction Seura ei virallisesti ole tapahtuman järjestäjä, turkulaiset spefiseurat tekevät sen verran tiivistä yhteistyötä, että käytännössä koko TSFS:n hallitus on napattu coniteaan mukaan.

Finnconia silmällä pitäen olemme haastatelleet lehteen molemmat kirjailijakunniavieraat. Eteläafrikkalainen Lauren Beukes on odotettu vieras, jonka tuotannosta on suomennettu kaksi romaania. Maria Turtschaninoff taas on Finnconin ensimmäinen suomenruotsalainen kirjailijakunniavieras. Näitä kahta täydentää vielä tutkijakunniavieras, Helsingin yliopiston dosentti Merja Polvinen.

Haastattelujen lisäksi lehti panostaa novelleihin ja julkaisemme niitä peräti neljä. Olemme valikoineet pitkästä aikaa lehteemme mukaan käännösnovellin. D. K. Lattan novelli Ajanlaskua ikuisuuden tuolla puolen käsittelee sitä, mitä voi tapahtua, jos avaruuteen lähetetään ennakolta jotakin odottamaan ihmisten saapumista.

Kotimaisia novelleja edustavat taas Kai Seppäsen Kopio, hulvaton kertomus kloonauksesta, sekä Maija Helena Tapion novelli Yli kuolleen ruumiinsa, jossa esitellään yksi mahdollisuus siitä, mitä tulevaisuudessa meitä saattaa odottaa.

Seppäsen novelli sijoittui vuoden 2017 Nova-kirjoituskilpailussa toiseksi. Tapion novelli taas nousi kunniamaininnalle Noviisi 2017 -kirjoituskilpailun sadosta. Lehti sisältää niin ikään tuoreen pyyhepäivänovellin.

Noviisi herätti muuten järjestäjissään positiivista ihmetystä suuren osallistujamääränsä vuoksi. Päätimme perehtyä siihen, mistä suuri osallistujajoukko johtui. Asiasta ottaa selvää Johanna Junnila artikelissaan Keitä te ootte te noviisit?

Novellien lisäksi lehdestä löytyy perinteikkäästi erilaisia arvosteluja: käsittelyyn pääsevät niin kirjat kuin sarjakuvat sekä Turun kaupunginteatterin Taru sormusten herrasta -näytelmä.

Mutta mitä sinä haluaisit nähdä Spinissä? TSFS haluaa selvittää, mitä jäsenet seuraltamme haluavat. Siispä olemme pistäneet pystyyn kyselyyn. Linkki kyselyyn löytyy muun muassa nettisivuiltamme ja Facebook-sivultamme.

Spin kuuluu monien kirjastojen valikoimiin ja sitä voi tilata meiltä, minkä lisäksi sitä voi luonnollisesti tulla lukemaan toimistollemme Terrakodille. Spinien täydelliset sisällys- ja saatavuustiedot löytyvät lehden arkistostaISSN: 0785-2851
Päätoimittaja: Anna Mattila
Toimitussihteeri ja taitto: Pasi Karppanen
Kansi: Virigus
Sivumäärä: 48
Julkaisija: Turun Science Fiction Seura ry.

Spinin pääsivulle