Terrakoti

Mikä on Terrakoti?


Image Alt Text


Terrakoti on turkulaisten nörttien yhteinen olohuone. Terrakodilla tapaavat scifi- ja fantasiafanit, animeharrastajat sekä rooli- ja konsolipelaajat. Yhtä kiinnostaa Doctor Who tai Star Trek, toista goottikauhu tai oudot elokuvat, kolmatta avaruusteknologia tai maailmojen rakentaminen, neljättä eläinmaailman tai kielitieteen kummallisuudet.

Jotakuta kiinnostavat uutuuselokuvat ja -sarjat, jotakuta se, mitä Suomen harrastaja- ja kirjoittajakentässä tai kansainvälisessä fandomissa tapahtuu. Moni Terrakodilla kävijä harrastaa kirjoittamista tai piirtämistä. Yhteistä kaikille on kiinnostus populaarikulttuuriin ja samanhenkiseen seuraan.

Terrakodilta löytyy suuri määrä seurojen tilaamia lehtiä ja kolme kirjastoa, jotka ovat ahkerassa käytössä. Sohvien ja veden- sekä kahvinkeittimen lisäksi Terriksellä on jääkaappi, mikro sekä mahdollisuus ostaa limua, suklaata, tikkareita, jäätelöä ja sipsejä toimiston kioskista.

Toimintaa niin lukutoukille kuin bilehiirillekin on tarjolla 5-6 iltana viikossa. Vaikka remuamistakin löytyy, myös ei-baari-ikäisillä, rauhallisuudesta pitävillä tai suomalaista alkoholikulttuuria vähemmän arvostavilla on mahdollisuus viettää aikaa toivomallaan tavalla.


Mitä Terrakodilla tapahtuu?


Viikottaisen perustoiminnan ohella Terrakodilla ja sen seuroilla on kuukausi- ja vuosirytminsä, johon sisältyy juhlia, vuosipäiviä, kokouksia ja muuta olennaista. Seurat voivat myös niin päättäessään emännöidä toimintaansa tiiviimmin tai löyhemmin liittyviä tapahtumia

Tammikuussa on Tutkan vuosipäivä, ja huhti-toukokuun vaihteessa vietetään vappua. Marraskuussa on Halloween ja marras-joulukuun taitteessa Terrakodin pikkujoulut. Satunnaisesti juhlitaan myös uutta vuotta tai muita kalenteripyhiä.

Merkittävän osan Terrakodin toiminnasta muodostavat myös erilaiset videoillat, joissa katsotaan genren vanhempia ja uudempia tuotteita isommalla tai pienemmällä porukalla. Osa videoilloista on säännöllisiä, osa satunnaisempia.

Säännöllisiin videoiltoihin kuuluvat joka toinen viikko järjestettävät anime-videoillat, noin kerran kuussa järjestettävät perjantaiset Varjomafia-elokuvaillat ja Doctor Who -illat muutaman kuukauden välein. Epäsäännöllisemmin järjestettävien videoiltojen sisältö määrittyy suuressa määrin Terrakodilla kävijöiden toiveiden tuloksena.

Syksyllä 2013 Terrakodin tarjonta laajeni merkittävästi Tyrmön ja ANC:n Terrakodille tulon myötä ja käsittää nykyisin myös noiden seurojen järjestämät rooli- ja konsolipeli-illat.

Terrakodilla järjestetään myös muuta toimintaa kuten erilaisia puku- ja työpajoja, lukupiirejä sekä kirjoittajatapaamisia. Sillä järjestetään myös seurojen hallitusten kokoukset.


Missä meitä voi nähdä?


Scifi- ja fantasiaseuroille vuoden kohokohta on Finncon, jossa ainakin Terrakodin spefiseurat ovat mukana myymässä tuotteitaan ja kertomassa toiminnastaan.

Merkittävän osa Terrakodin näkyvyydestä muodostavat Turun kirjamessut, jonne TSFS ja Tutka organisoivat vuosittain seurojen yhteisosaston. Osasto on ollut messuilla liki niiden historian alusta lähtien ja kantaa nykyisin nimeä "Scifi ja fantasia Turussa". Muutaman viime vuoden aikana siitä on muodostunut monien mielestä yksi messujen kotoisimpia osastoja. Se on suosittu levähdyspaikka sohvineen ja kahvitteluineen, ja moni messuvieras jää sinne kuuntelemaan osastolla vierailevia sarjakuvapiirtäjiä ja kirjailijoita.

Iso voimanponnistus ovat myös jokasyksyiset, ensisijaisesti uusille opiskelijoille suunnatut Terrakodin avoimet ovet. Ne sijoittuvat Turun yliopiston avajaiskarnevaalien ja Study in Turku -messujen yhteyteen, joissa Terrakodin seuroilla on myös edustus. Toimiston ovet ovat tuolloin auki ja pannu kuumana kolmen päivän ajan. ja kuka tahansa kiinnostunut on tervetullut pistäytymään paikalle.