Terracon

Terracon

Terracon? Vad är det?

Terracon är ett nytt aboensiskt evenemang, som erdjuder program och information om föreningar med anknytning till science fiction, fantasy, anime, manga, rollspell och konsolspel. Evenemangets huvudidé är dock att låta besökarna träffa andra likasinnade.

Terracon arrangeras av sex aboensiska hobbyföreningar, som delar på klubbutrymmet Terravistet (fi. Terrakoti) i Studenthus B. En av evenemangets målsättningar är att sprida information om föreningarnas verksamhet, och tipsa om hur man kan utöva hobbyer i Åbo.

Terracon ordnas i Åbo centrum på Kåren (Tavastgatan 22) lördagen den 5.4.2014, klockan 10:00-16:00. Människor i alla åldrar med intresse för underlig kultur är välkomna, och evenemanget har gratis inträde.

Samtidigt med Terracon arrangeras spelevenemanget Conklaavi (T-talo, Gamla Tavastlandsvägen 29). Conklaavi arrangeras av föreningenTyrmä ry. med medverkan av ANC: båda dessa föreningar är också aktiva i Terravistet. Terracons besökare kan be om en kupong som berättigar till Conklaavi-inträde till halva priset på söndagen.

Terracon arrangeras av: