Terrakoti

Terrakodin seurat


Terrakodilla toimii kuusi harrastajaseuraa, joista jokaisella on takanaan oma historiansa, ja tätä kautta myös omat perinteensä ja toiminnan muotonsa.

Tutka vastaa tällä hetkellä suuressa määrin Terrakodilla järjestettävästä scifi- ja fantasiahenkisestä sosiaalisesta toiminnasta. Tutkalle ominaisia ovat vähemmän ryppyotsaiset sf/f-aktiviteetit, jotka on on helpo toteuttaa nopealla aikataululla. Tämän lisäksi sille on etenkin viimeisten viiden vuoden aikana kehittynyt iso määrä omia vuosittaisia perinteitään.

Tutka harjoittaa myös pienimuotoista kustannustoimintaa. Tutka ja TSFS pyörittävät yhdessä merkittävää rintanappituotantoa, joka on muodostunut erottamattomaksi osaksi turkulaisseurojen läsnäoloa coneissa ja muissa tapahtumissa. Tutkan käsialaa on myös Terrakodin oma haalarimerkki.

TSFS on toiminnaltaan Tutkaa kirjallisuuspainotteisempi. Seura muun muassa myöntää vuosittain Atorox-palkinnon edellisen vuoden parhaalle scifi- tai fantasianovellille ja ylläpitää laajaa kirjastoa. Se myös järjestää vuosittain Nova-kirjoituskilpailun yhteistyössä STk:n kanssa ja Noviisi-kirjoituskilpailun sen sekä Tutkan kanssa joka toinen vuosi.

TSFS julkaisee myös Spin-lehteä, joka on alan vanhin kotimainen julkaisu. Lehteä tehdään vapaaehtoisvoimin ja se onkin yksi seuran oleellisimmista yhteisöllisistä toimintamuodoista. Lehden tekoon tarvitaan aina uusia kiinnostuneita kirjoittajia ja piirtäjiä, eli jos olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä.

Senpai järjestää videoiltoja joka toinen perjantai ja aika ajoin myös pidempiä viikonloppumaratoneja. Muutaman kerran vuodessa se järjestää myös isompia tapahtumia jäsenistölleen. Näistä esimerkkejä ovat jo perinteeksi muodostuneet Bartender-illat.

Terrakodin nuorin toimija on suomenruotsalainen FUI, joka järjestää Kaffeöl-baaritapaamisia, Underlig Afton -elokuvailtoja ja vuosittain nimeä Bacon kantavan, audiovisuaalispainotteisen miniconin Terrakodilla.

FUI:ta vanhempia seuroina, mutta uudempia Terrakotiseuroina ovat Tyrmä ja ANC, joista kummastakin tuli sellaisia vasta Terrakodin Yo-talo B:hen muuton myötä syksyllä 2013. Tyrmä toimi aiemmin Terrakodin naapurissa A-talolla ja teki jo tuolloin Terrakotiseurojen kanssa runsaasti yhteistyötä.

Sekä Tyrmän että ANC:n toiminta keskittyy vähemmän yllättäen jäsenistölle suunnattujen, suosittujen peli-iltojen järjestämiseen, ja ne ovat niin ikään tehneet pitkään yhteistyötä keskenään. Lisäksi kumpikin järjestää vuosittain isomman tapahtuman jäsenistölleen, Tyrmä ajoittain Conklaavin ja ANC Nintendon SM-kisat.


Pitäisikö liittyä?


Terrakodin toiminta on kaikille avointa, eikä sen tapahtumissa juurikaan kysellä jäsenkortteja. Se mihin seuraan kunkin kannattaisi liittyä riippuukin enemmän liittyjän omista kiinnostuksen kohteista.

TSFS:n jäsenmaksu on viisitoista euroa, ja se pitää sisällään muun muassa Spin-lehden tilauksen ja lainausoikeuden seuran kirjastoon. Erikseen tilattuna Spinin hinta on 22 euroa. Jäsenyys ilman Spiniä on viisi euroa, ja alle 18-vuotiaat pääsevät jäseniksi seitsemällä eurolla.

Tutkan jäsenmaksu on nimellinen viisi euroa. Tämän tarkoituksena on pitää kynnys kiinnostuneen tulla mukaan toimintaan mahdollisimman matalana. Vastineeksi jäsenmaksulle Tutka jörjestää runsaasti erilaista vapaa-ajantoimintaa jäsenilleen.

Syksyllä 2013 TSFS:n ja Tutkan kirjastot yhdistettiin, eli tästä eteenpäin siitä voivat lainata kummankin seuran jäsenet. Jäsenalennusten tai Spin-lehden saaminen edellyttää kuitenkin TSFS:n jäsenyyttä.

Senpain jäsenmaksu on viisi euroa ja se sisältää TSFS:n tavoin lainausoikeuden seuran kirjastoon. TSFS:n ja Senpain jäsenet saavat niin ikään jäsenmaksua vastaan alennuksia useista turkulaisista liikkeistä. Lisää tietoa tästä löydät seurojen kotisivuilta.

FUI:n jäsenmaksu on niinikään viisi euroa, ja se kannattaa maksaa jos on kiinnostunut suomenruotsalaisesta sf/f-toiminnasta Turussa, sillä esimerkiksi yhdistyksen sähköpostilistalla olo edellyttää seuran jäsenyyttä.

Tyrmän jäsenmaksu on kymmenen euroa, jonka voi maksaa esimerkiksi päivystysten tai peli-iltojen yhteydessä. Monipuolisen toiminnan lisäksi jäsenetuihin kuuluvat laaja pelikirjasto sekä tietyistä pelikaupoista saatavat jäsenalennukset.

ANC:n jäseneksi voivat liittyä Turun yliopiston opiskelijat. Jäsenyyden hinta on viisi euroa ja sillä saa jäsenyyttä kuluvan vuoden lisäksi kaksi seuraavaa vuotta. Jäsenmaksun voi maksaa tilille tai liittymällä jäseneksi peli-illassa.