Viesti Su Elo 18, 2019 10:32 pm

Re: Varjomafia-elokuvaillat

On aika kokoontua kuudetta kertaa alkuperäisen "Varjisleffa Double Featuren" ääreen.

Katsomme siis jälleen tuplanäytöksenä vanhan mustavalkoisen scifiklassikon ja siitä tehdyn uudemman filmatisoinnin. Aiempina vuosina kyseessä on ollut marraskuinen perinne, mutta koska loppuvuodesta muodostuisi muuten hengästyttävä, järjestetään se nyt jo näin syksyn kynnyksellä.

Tällä kertaa palaamme kaksi vuotta sitten katsotun Invasion of Body Snatchers -parivaljakon tunnelmiin, sillä katsottavana on paranoiascifiä puhtaimmillaan edustava Invaders of Mars. 1950-luvulla elettiin kylmää sotaa kylmimmillään, ja kuten aina, myös tuolloin elokuvascifi heijasteli aikakautensa tuntoja.

Invaders of Mars (1953) on pikkubudjetin scifileffa, jonka pääosassa oleva Jimmy-poika näkee ikkunastaan laskeutuvan avaruusaluksen. Ulkoavaruudesta saapuneet marx... siis tarkoitan marsilaiset ovat amerikkalaisessa pikkukaupungissa pahat mielessään, ja alkavat tehdä ihmisistä tahdottomia robotteja, eikä kukaan muu tunnu huomaavan mitään paitsi hän.

Vuonna 1986 elokuvasta tehtiin kauhun puolella kunniaa niittäneen Tobe Hooperin toimesta kunnon erikoistehosterymistely, jossa ei lateksia säästetty. Luvassa onkin jälleen kerran tekoaikaansa tahattomankin hyvin kuvaava parivaljakko, niin hyvässä kuin pahassa. Etenkin 1950-luvun elokuvaa ja sen synnyttämää trooppia on sittemmin varioitu ja parodioitu rakkaudella lukemattomia kertoja.

Lisätietoja:

https://www.imdb.com/title/tt0045917/
https://www.imdb.com/title/tt0091276/

Aika on tuleva perjantai 23.8. klo 17.00 ja paikka Terrakoti. Käytämme tuttuun tapaan elokuvan katseluun valkokangasta. Kuten aina, nytkin leffailtaan saa tuoda mukanaan syötävää ja juotavaa oman makunsa mukaan niin yksityiseen kuin julkiseen käyttöön.

Terrakoti löytyy osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6 B. Päästyäsi B-talon pihalle kävele rempseästi pihan poikki, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntasali ja B-talon 1. kerros" (kyllä, kyltin teksti on muuttunut), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Varjomafian tapaan myös Varjisleffat ovat Tutkan ja TSFS:n yhteisiä, eli paikalle ovat tervetulleita kummankin seuran jäsenet. Jos jommankumman seuran kuluvan vuoden jäsenmaksu on vielä suorittamatta, voi sen tehdä kätevästi paikan päällä.

Facebook-event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/2410117705762035/

Tervetuloa!