Viesti Su Tammi 19, 2020 11:10 am

Tutkan 25-vuotissynttärit: Robotit

"My battery is low and it's getting dark."

On jälleen rakkaan yhdistyksemme vuosijuhlien, tai kuten me niitä tuttavallisesti kutsumme, synttärien aika. Kyseessä onkin melkoinen virstanpylväs, sillä tänä vuonna Tutkalla tulee täyteen kokonainen neljännesvuosisata.

Syntymäpäivää juhlistetaan tällä kertaa sekä perinteisten synttärikemujen ja videoillan että Megazone-ekskursion merkeissä, joista viimeksi mainitun aikaa haarukoidaan parhaillaan. Synttärikemut ovat varsinaisena merkkipäivänä lauantaina 25.1. ja sitä tukeva Varjisleffa perjantaina 24.1.

Tämänvuotinen teema tekee kunniaa NASA:n vuosi sitten virallisesti kuolleeksi julistamalle, uutteralle Opportunity-luotaimelle. Levätköön hän rauhassa robottien kansoittamalla punaisella planeetalla. Teemana ovat siis pikkurobotit scifissä.

Videoilta käynnistyy perjantaina klo 17:00, ja ohjelmassa on tuttuun tapaan kaksi elokuvaa, joissa kummassakin robotit näyttelevät oleellista roolia: Moon (2009) sekä Silent Running (1972).

Moon kertoo kuussa sijaitsevaa yhden miehen Helium 3 -kaivosasemaa pyörittävästä Sam Bellistä, jolla on seuranaan vain tekoälyllä varustettu GERTY 3000 -robotti, ja jonka yksinäinen pesti on lähestymässä loppuaan. Tuon enempää juonesta on oikeastaan vaikea kertoa spoilaamatta elokuvaa.

Elokuvan Silent Running asetelmat ovat jossain määrin samanlaiset, mutta tapahtumapaikkana on Maan viimeisiä metsiä kuljettava, muutaman hengen ihmismiehistöllä toimiva avaruusasema. Elokuva edustaa 1970-luvun scifiä niin hyvässä kuin pahassakin, mutta puunhalailuscifinä se on sarjassaan ylittämätön.

Lisätietoja:

https://www.imdb.com/title/tt1182345
https://www.imdb.com/title/tt0067756

Synttäribileet käynnistyvät lauantaina klo 18:00. Jokainen on vapaa tulkitsemaan robottiteemaa haluamallaan tavalla niin pukeutumisessaan kuin ruoka- ja juomatuomissaankin. Mikään välttämättömyys tuo ei kuitenkaan ole, ja kaikki nyyttärituomiset otetaan kiitollisuudella vastaan. Tuttuun tapaan mukana on nytkin pukukisa.

Paikkana on toimistomme Terrakoti Yo-talo B:ssä. Hyviä koordinaatteja ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee. Päästyäsi B-talon pihalle kierrä roskakatos, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntasli ja B-talon 1. kerros", rullaa sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos nimellinen viiden euron jäsenmaksu on tämän vuoden osalta vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.

Tervetuloa!

PS. Facebook-event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/2710648005686591/