Viesti Ke Syys 18, 2013 6:41 am

Turun kirjamessut 2013

Turun kansainväliset kirjamessut täyttävät messukeskuksen jälleen 4.–6.10. TSFS organisoi nytkin messuille suureen suosioon nousseen "Science fiction ja fantasia Turussa" -osaston, joka tarjoaa sf/f-hörhöille mukavan tukikohdan messuhälinän keskellä. Luvassa on siis kolmen päivän ajan messuhulinaa hilpeässä hörhöseurassa.

Osasto kirppiksineen, badgemyyntilaareineen ja kahvipöytineen löytyy nyt aiemmista vuosista poiketen A-ja B-salien välissä olevan Auditorio 1:n yhteydestä. Osasto löytyy (ainakin kartan mukaan) helpoiten kun kääntyy heti vaatesäilytyksen jälkeen oikealle, ennen A-halliin johtavia ovia.

Paikka ei ole tällä kertaa yhtä keskeinen, eli sinjainti kannattaa mainita kaikille messuille tuloa suunnitteleville ja aiheesta kiinnostuneille tuttaville. Koetamme lisäksi järjestää mahdollisuuksien mukaan tilaan johtavien ovien tuntumaan opasteita.

Osastolta löytyy tuttu kirppishylly, johon seurojen jäsenet voivat tuoda myytävää. Kätevimmin tuotteiden tuominen myyniin onnistuu kiikuttamalla ne Terrakodille Varjomafioihin tai torstaipäivystyksiin ennen messuja.

Luonnollisesti tuotteita voi tuoda myyntiin myös suoraan messuille. Myytävät tuotteet voivat olla kirjoja, sarjakuvia tai elokuvia. Riittää, että ne voi laskea jollain tavalla sf/f-genren piiriin. Myyntihinnasta peritään 10% provisio.

Messulippujen myynnin hoitaa tänäkin vuonna Tutka. Lippujen hinta on hävyttömän alhainen kuusi euroa. Hinta on euron verran enemmän kuin aiempina vuosina kohonneiden lippuhintojen vuoksi. Normaalilipun hinta on kuitenkin 14 euroa, ja opiskelijalipunkin 10 euroa. Messulippujen myynnistä ja kirppiksestä vastaa Leila Paananen (leilanneli@gmail.com).

Jos taas haluat päästä katselemaan menoa myyntipöydän takaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen (pasikarppanen@yahoo.com). Osastolla päivystävät pääsevät sisälle ilmaiseksi ja saavat pitää kirppishyllystä myytävien tuotteidensa koko myyntihinnan.

Tekijävierailut kuuluvat tänäkin vuonna osaston ohjelmaan. Niiden tavoitteena on antaa yleisölle tilaisuus jututtaa tekijöitä rennossa tunnelmassa kahvikupposen äärellä ja lepuuttaa messuhallien kiertämisestä kipeytyneitä jalkojaan. Ohjelma valmistuu paraikaa, ja siitä tulee erikseen tiedote.

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu myös TSFS:n järjestämä ohjelmanumero Kokoustila 1-2:ssa klo 12.45-14.15. Kokeilemme tällä kertaa vanhan ohjelmakonseptin eli Kuvitteellisia kirjoja -panelin paluuta:

”Kuvitteellisten kirjojen paluu. Pasi Karppanen (pj.), Magdalena Hai, Tomi ”bgt” Mäntylä, Anniina Ouramaa ja Tuomas Saloranta. Scifi- ja fantasia-asiantuntijat esittelevät harvinaisia, kuvitteellisia alan klassikoita vanhan ohjelmakonseptin uudessa tulemisessa. Esittelyssä scifi- ja fantasiakirjoja, joista et takuuvarmasti ole koskaan kuullut, koska niitä ei ole olemassa.”

Seminaariohjelman ongelma on monena vuonna ollut se, että harva kävijä vaivautuu toisen kerroksen saleihin messuhulinan keskeltä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaivalla valmisteltuun ohjelmaan ei ole välttämättä ilmaantunut lainkaan yleisöä. Toivommekin lämpimästi että aiheeseen kiinnostusta tuntevat laittaisivat ajan ylös kalentereihinsa, jos ei muusta syystä kuin katsomaan kun nolaamme itsemme. ;-)

Jos messujatkot kiinnostavat, kannattaa lauantaina suunnistaa Panimoravintola Kouluun (Eerikinkatu 18), jonka Viinitupa on varattu meille klo 20.00 eteenpäin. Välissä on siis messujen ovien sulkeutumisen jälkeen hyvää aikaa käydä esimerkiksi syömässä tai muuten virkistäytymässä. Perjantaina istuskeltaneen epämuodollisemmin Cosmic Comic Cafessa (Kauppiaskatu 4).

Bussilla messukeskukselle pääsee messujen ajan bussilla 100, joka lähtee tuttuun tapaan Kauppatorilta, ortodoksisen kirkon edestä.

Turun kirjamessuista löytyy lisätietoa messukeskuksen www-sivuilta:

http://turunmessukeskus.fi/messut-ja-ta ... ut/etusivu

Jos kysyttävää on, vastailemme mielellämme.

Nähdään messuilla!