Turun sf-uutiset

Terrakoti tiedottaa! Ajankohtaista infoa tulevista tapahtumista ja toiminnasta.

Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti Ke Marras 28, 2012 10:55 pm

Turun sf-uutiset

Hei.

Marraskuussa 2012 alkoi ilmestyä uutiskirje, joka kokoaa yhteen erilaista scifi- tai fantaisaharrastajaa mahdollisesti kiinnostaa ohjelmaa Turussa ja osin sen ulkopuolellakin. Vaikka iso osa tapahtumista tätä kirjoitettaessa onkin jo mennyt, luon uutiskirjeelle tämän ketjun, jotta marraskuun uutiskirjeen ja sen myöhemmin ilmestyvät osat voi koota Terrakodin foorumille samaan paikkaan. Toiveena on, että ne olisivat näin mahdollisimman laajan lukijakunnan saavutettavissa, samaan tapaan kuin foorumille toimittamani Tutkan tiedottajan koostamat tiivistelmät sen toiminnasta. Uutiskirje ilmestyy TSFS ry:n sähköpostilistalla ja sen pääasiallinen kokoaja on Tero Ykspetäjä.

Pasi

---

Tämä on uuden sf-uutiskirjeen ensimmäinen numero. Tarkoituksena on kerran kuussa kerätä yhteen tiedotteeseen sf-harrastajan näkökulmasta kiinnostavia tapahtumia Turun seudulla (ja vähän muuallakin). Kaikkea mahdollista ei kirjeeseen ole ympätty, mutta toivottavasti tämän kautta ihmiset löytävät uusia kivoja tapahtumia, joihin osallistua! Palaute kirjeestä ja vinkit tulevista tapahtumista ovat tervetulleita! Viestit voi lähettää osoitteeseen <toimitus.turku@uutiset.fandom.fi>.

Ellei muuta mainita, kirjeessä mainitut tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Ensimmäiset ovat jo tänään!

Tässä kirjeessä on lueteltu lähinnä kertaluonteisia tai harvoin toistuvia tapahtumia. Turun seudulla on lisäksi runsaasti säännöllistä toimintaa, etenkin Terrakodilla (mm. päivystykset maanantaisin ja torstaisin sekä Varjomafia muina kuin ensimmäisenä torstaina). Niistä saa parhaiten tietoa osoitteesta http://terrakoti.net.


* * *

Nanowrimo-miitit

1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 30.11. klo 16–18:30 Turku-sali (Yo-talo A, 2. krs, Rehtorinpellonkatu 4a)
NaNoWriMo eli National Novel Writing Month on kirjoitushaaste, johon osallistuvat kirjoittavat 50 000 sanan romaanikäsikirjoituksen marraskuun kolmenkymmenen päivän aikana. Eli n. 1 667 sanaa tekstiä joka ikinen päivä koko marraskuun. NaNoWriMo-miiteissä tapaat kanssakärsijöitä, kisaat sanasodissa (kuka kirjoittaa eniten viiden minuutin aikana?) ja tankkaat ilmaista teetä joka marraskuinen torstai, paitsi viimeisellä viikolla perjantaina. Lisätiedot: Laura Ahlstedt, <ljahlst@gmail.com>.

http://www.nanowrimo.org/en/regions/europe-finland

* * *

Mafia

to 1.11. klo 18 Teerenpeli
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).

Marraskuussa mafiassa voi myös tutustua tuoreimpaan URS-julkaisuun, yhteiskunnalliseen antologiaan ”Me emme valehtele ja muita Puolueen hyväksymiä novelleja” (ja ostaakin näitä voi).

https://www.facebook.com/events/547881295227484/

* * *

Maria Björklundin Planeetta Z -näyttely
Turun sarjakuvakaupalla marraskuussa, avajaiset 2.11. klo 17–19, jatkot Cosmic Comic Caféssa

Sarjakuvastripeistä koostuva Planeetta Z on hieman kuin Avara luonto neljässä ruudussa, tosin eliöt ja luonnonilmiöt ovat välillä kovin erilaisia kuin kotoplaneetallamme. Planeetta Z on ilmestynyt Facebookissa ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Näyttelyssä on esillä printtejä ja maalauksia.

http://sarjakuvakauppa.wordpress.com/2012/10/29/maria-bjorklundin-planeetta-z-nayttely-turun-sarjakuvakaupalla-marraskuussa-avajaiset-perjantaina-2-11-2012-klo-17-19/

* * *

Vartiosto valmiina palvelukseen

Jojo-teatterin Terry Pratchett -näytelmä on ohjelmistossa vielä marraskuun ajan. Vartiosto Valmiina Palvelukseen on sekoitus komiikkaa, fantasiaa ja klassista murhamysteeriä.

Näytöksiä on marraskuussa seuraavina päivinä (klo 19): pe 2.11., la 3.11., ke 7.11., pe 9.11., la 10.11., ke 14.11., pe 16.11., la 17.11. Liput 18/14 €

http://www.jo-joteatteri.com/VartiostoValmiinaPalvelukseen.html

* * *

Tutkan syyskokous

su 4.11. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A).
Käsittelyssä sääntömääräiset asiat, mm. ensi vuoden hallituksen valinta ja talousarvio.

http://www.utu.fi/tutka/

* * *

Nuorten sarjakuvatapaaminen

to 8.11. klo 17–19 Turun pääkirjaston Stoori
Otto Sinisalo ja Rami Rautkorpi debytoivat vuonna 2011 scifisarjakuvallaan Fasilitaattori. Kaksikko kertoo tapaamisessa, kuinka käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyö sujuu parhaiten.

http://stoori.blogspot.fi/2012/08/sarjakuvatapaamiset-nuorille-syksylla.html

* * *

Kirjailijakekkerit kirjastolla

la 10.11. klo 13–14:30 Turun pääkirjaston lasten ja nuorten osasto
Kirjoistaan ja kirjoittamisesta kertomassa Magdalena Hai, Netta Walldén sekä Hanna van der Steen. Magdalena Hain Kerjäläisprinsessaa on tituleerattu Suomen ensimmäiseksi steampunk-romaaniksi. Hanna van der Steeniin Tähtisilmät-sarjaa puolestaan on kehuttu kotimaisen nuortenfantasian piristysruiskeeksi, ja sen huumorin esikuvaksi on nostettu Terry Pratchett.

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=396266&nodeid=16808

* * *

Necrocomicon

la 17.11. klo 12 Bar Bryssel, Arcadia Lounge (Linnankatu 18)
Necrocomicon on vuotuinen Turussa järjestettävä sarjakuvapäivä. Tapahtuma on sarjakuvaharrastajille ja sarjakuvista kiinnostuneille suunnattu, mutta kaikelle kansalle vapaa, hyvin turkulainen ilmiö. Ohjelma sisältää pienlehtimyyntiä, sarjakuvataiteilijoiden esittelyjä ja haastatteluja, paneelikeskusteluja, palkintoja yms. Esiintymässä mm. Otto Sinisalo, Pentti Jarla, Toni Jerrman, Esko Valtaoja, Milla Paloniemi ja Tuuli Hypén.

http://www.necrocomicon.fi/

* * *

Elokuva-arkistossa KISS – naamiomiesten hyökkäys (KISS Meets the Phantom of the Park, USA 1978).

ma 19.11. klo 20 Logomo
Lentäviä superolentoja, hulluja tiedemiehiä, robottikaksoisolentoja ja apokalyptinen mellakka!

Pääsyliput 5 €, alle 12-vuotiaat 2 €.

http://www.logomo.fi/fi/tapahtumat/elokuvat/kiss-naamiomiesten-hyokkays/

* * *

Tutkan klassikkolukupiiri

ke 21.11. klo 17 Terrakoti
Klassikkolukupiirin tarkoituksena on paikata aukkoja kirjallisessa sf-sivistyksessä, eritoten klassikkoteosten kohdalla. Tarkoituksena on lukea käsiteltävänä oleva kirja tapaamiseen mennessä, ja sitten tapaamisessa käsitellään erilaisia kysymyksiä. Sana on vapaa!

Marraskuun kirjana on Jules Vernen Sukelluslaivalla maapallon ympäri (julkaistu suomeksi myös nimellä Kapteeni Nemo: Merten syvyyksissä). Höyrylaivoja! Merihirviöitä! Kryptozoologiaa! Sukelluslaiva!

https://www.facebook.com/events/543296422362449/

* * *

Terrakodin pikkujoulut

la 24.11. klo 18 Terrakoti, teemana ”glitter-homodiskot”.
Homodiskot ovat jo ovella! Viihdettä homodiskojen odotukseen voi tulla hakemaan esim. Terriksen pikkuhomodiskoista. Kimallusta ja homodiskotunnelmaa!

http://terrakoti.net

* * *

Digitaalinen kirjallisuus. Nyt!

ke 28.11. SFS, Helsinki
Mitä ja miten me luemme 2020-luvulla? Millainen on kustantajien, kirjailijoiden ja kirjastojen tulevaisuus?

Digitaaliset kirjat ja kirjan tulevaisuus ovat vakiopuheenaiheita myös scifipiirien keskusteluissa. TIEKEn järjestämässä tilaisuudessa on alustuksia useista digikirjoihin liittyvistä aiheista. Tapahtuma järjestetään Helsingissä, mutta sitä voi seurata livenä myös netin kautta.

http://www.tieke.fi/display/tapahtumia/Digitaalinen+kirjallisuus.+Nyt

* * *

Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 2.11.
Looper
Joseph Gordon-Levitt on nuori Bruce Willis aikamatkaräiskinnässä jota on kehuttu ihan toimivaksi aivottomaksi menoksi.
http://www.loopermovie.com/

Dredd 3D
Karl Urban on Judge Dredd (tai sitten ei).
http://www.dreddthemovie.com/

pe 9.11.
Asterix & Obelix Britanniassa (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)
Kannattaa huomata, että 3D-versio on dubattu; tekstitetyn alkuperäisversion nähdäkseen kannattaa siis suunnata 2d-näytöksiin.
http://www.asterixetobelix4-lefilm.com

pe 16.11.
Twilight – aamunkoi, osa 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2)
Meyerin ihmis–vampyyri–ihmissusi-kolmiodraamaa leffamuodossa.
http://www.breakingdawn-themovie.com

pe 23.11.
Imaginaerum
Nightwish-bändin fantasialeffa.
http://www.imaginaerum.com

Hotel Transylvania
Animaatio, jossa vieraillaan Draculan perustamassa hirviöiden lomakeskuksessa, johon eksyy ihminen. Tästäkin pitäisi kyllä löytyä tekstitetty alkuperäisversio kun oikein leffateatterissa etsii.
http://www.welcometohotelt.com

pe 30.11.
Viisi legendaa (Rise of the Guardians)
DreamWorksin uusimmassa animaatiossa joulupukki, nukkumatti, pakkasukko, pääsiäispupu ja hammaskeiju yhdistävät voimansa pahaa vastaan. Löytyy dubattuna ja alkuperäisenä.
http://www.viisilegendaa.fi

* * *

Tulevia:

The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention

1.–2.12. Tukholma
Kaupalliset scifimessut Tukholmassa 1.–2. joulukuuta. Scifiä, sarjakuvia, elokuvia, pelejä, näyttelyitä, zombeja, fanikerhotapaamisia (mm. Rebel Legion Nordic Basen 10-vuotisjuhla) yms. Vieraina näyttelijöitä, mm. David Prowse ja Jane Badler.

http://www.scifiworld.se/

* * *

Tutkan Doctor Who -videoilta su 2.12. klo 15

Tutkan itsenäisyyspäivän vastaanotto to 6.12. klo 18


Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: <toimitus.turku@uutiset.fandom.fi>
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti La Joulu 01, 2012 7:44 pm

Re: Turun sf-uutiset

Tämä on Turun sf-uutiskirjeen joulukuun numero. Tässä kirjeessä on lueteltu lähinnä kertaluonteisia tai harvoin toistuvia tapahtumia. Turun seudulla on lisäksi runsaasti säännöllistä toimintaa, etenkin Terrakodilla (mm. päivystykset maanantaisin ja torstaisin sekä Varjomafia muina kuin ensimmäisenä torstaina). Niistä saa parhaiten tietoa osoitteesta http://terrakoti.net. Palaute kirjeestä ja vinkit tulevista tapahtumista ovat tervetulleita! Viestit voi lähettää osoitteeseen <toimitus.turku at
uutiset.fandom.fi>.


* Tapahtumia *

* 1.12. klo 16 Jojo-teatteri: Noita Nokinenän jättipotti (ensi-ilta)
Kuusimetsän valtaa vimmattu lottoamiskuume. Muut esitykset
http://www.jo-joteatteri.com/NoitaNokinenanJattipotti.html

* 2.12. klo 14 Kinopalatsi: Pähkinänsärkijä
Juri Grigorovitshin uusi koreografia Pjotr Tshaikovskin klassiseen balettiin jossa lelut heräävät henkiin jouluyönä.
http://www.finnkino.fi/Event/299349/

* 2.12. klo 15–21 Terrakoti: Tutkan Doctor Who -videoilta #10
Doctor Who -videoillat juhlivat tällä kertaa pyöreitä. Vuorossa on nimittäin paitsi kymmenes virallinen Doctor Who -videoilta, myös niiden kaksivuotispäivä.
Juhlapäivän kunniaksi nähdään monen toivoma ja vielä harvemman näkemä Doctor Who -elokuva vuodelta 1996 sekä yksi jakso jokaiselta uudelta kumppanilta.
http://www.facebook.com/events/392120207532242/

* 5.12. klo 18 Teerenpeli: Mafia
Vapaamuotoinen sf-harrastajien kuukausitapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).
Mafia järjestetään poikkeuksellisesti keskiviikkona, ettei se mene päällekkäin itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien kanssa.
Facebook: ”Turun mafia”

* 6.12. Tutkan uudenvuoden vastaanotto
Lisätietoja: http://terrakoti.net

* 8.12. Turun pääkirjastossa Sherlock Holmes -iltapäivä
”Suurennuslasi ja suuria tunteita: Sherlock Holmes ennen ja nyt”

Iltapäivän aikana tutustutaan Sherlock Holmesin hahmoon niin kirjallisuuden edustajana kuin uudempiinkin tästä tehtyihin audiovisuaalisiin sovituksiin.
Tapahtuma juhlistaa mestarietsivän merkkipäivää, sillä joulukuussa tulee kuluneeksi 125 vuotta ensimmäisen Holmes -tarinan julkaisemisesta.
Järjestäjät Sherlock Turku ja Turun kaupunginkirjasto
http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=402393&nodeid=4873
http://www.facebook.com/events/526970037313779/

* 10.12. Elokuva-arkistossa David Lynch: Eraserhead (USA 1977). K16.
http://www.logomo.fi/fi/tapahtumat/elokuvat/eraserhead/

* 29.12. klo 15–21 Terrakoti: Doctor Who: Tutka In Need Christmas Special 2012

* 31.12. Terrakodin uudenvuodenvastaanotto

* Kuukauden ensi-iltaleffat *

Joulukuussa sf-harrastajat saavat tyytyä yhteen ainoaan ensi-iltaan. Olisiko niin, että elokuvastudiot ja -levittäjät eivät viitsi edes yrittää kilpailla sen ainokaisen kanssa ...

* ke 12.12. Hobitti – Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey)
Peter Jackson ja kumppanit päättivät sitten venyttää suht’ lyhykäisestä Hobitti-lastenkirjasta kokonaisen elokuvatrilogian.
Nähtäväksi jää, miten hyvin tässä on onnistuttu.
http://www.thehobbit.com/

--

Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: <toimitus.turku at uutiset.fandom.fi>
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti Ti Tammi 01, 2013 8:37 pm

Re: Turun sf-uutiset

Tammikuun 2013 uutiskirjeessä ei Terrakodin tapahtumia juuri ole, koska niitä ei ole vasta vuoden vaihduttua ole ehditty vielä ideoida. Suurin vuodenvaihteen tuoma muutos lienee tosiaan se, että Varjomafiat muuttuvat yleisön pyynnöstä jokatorstaisiksi, ja torstain päivystys siirtyy samaan aikaan kuin maananantainkin eli on nyt viidestä kuuteen.

Turun sf-uutiskirje on kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Palaute uutiskirjeestä ja vinkit tulevista tapahtumista ovat tervetulleita!
Viestit voi lähettää osoitteeseen toimitus.turku@uutiset.fandom.fi.ke 2.1. -
Pelien maailmoissa
Turun linnassa jatkuu näyttely ”Pelien maailmoissa”, jossa esitellään pelejä, joiden avulla on opetettu strategiaa, uppouduttu historiaan tai eläydytty fantasiaan.
Liput: 8,- / 4,50; perhelippu 17,50, lapset alle 7 v maksutta.
http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-museokeskus/pelien-maailmoissa-140

***

to 3.1. klo 18 Teerenpeli
Kuukausitapaaminen (Mafiaksikin jotkut näitä kutsuvat)
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).
http://www.facebook.com/events/189092824564816/

***

to 3.1., 10.1., 17.1., 24.1. ja 31.1. klo 18 Terrakoti
Varjomafia (pitäisikö näitä sitten kutsua viikkotapaamisiksi :) )
Tutkan ja TSFS:n järjestämä vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen pidetään nykyään joka torstai (eli myös tuon yllämainitun kuukausitapaamisen/mafian aikaan) seurojen Terrakoti-toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.) klo 18.00 alkaen.
http://terrakoti.net/
http://www.facebook.com/groups/186871427956/

***

ke 9.1
Lähtölaskenta 150:een!
Turun kaupunginkirjasto täyttää tänä vuonna 150! Juhlavuoden käynnistää lausuva ja laulava kirjastolaisten ketju.
http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-k ... kirjasto/lähtölaskenta-150een

***

Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 11.1.
Beasts of the Southern Wild
Erinäisillä elokuvafestareilla palkintoja kahminut tarina tytöstä, ympäristökatastrofista ja merihirviöistä (tai jostain ihan muusta).
http://www.foxsearchlight.com/beastsofthesouthernwild/

Frankenweenie
Tim Burton pääsi vääntämään vuosien takaisen lyhytelokuvansa koko illan animaatioeepokseksi. Miten käy kun Victor-poika päättää herättää rakkaan Sparky-koiransa kuolleista?
http://disney.go.com/frankenweenie

ti 22.1.
Pähkinänsärkijä
Moskovan baletti esittää Pähkinänsärkijän konserttitalolla.
Liput: 53,-/63,-
http://www.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=11125&culture=fi-FI&contentlan=1

la 19.1.
Golem
Juha Hurme ohjaa vanhaan prahalaiseen kauhutarinaan pohjautuvan Golemin Turun ylioppilasteatterissa.
Liput: 6,-/12,-
http://www.turku.fi/tapahtumat/?ContentID=403056&NodeID=9888

***

Tutkan Star Trek -teemavideoillat:
1.1. Captain Archer (Star Trek: Enterprise), 15.1. Doctor’s Orders (Voyager), 29.1. TNG
http://www.facebook.com/groups/79801998322/

***

Muualla maailmassa:
LoneStarCon 3 – Worldcon 2013
Tammikuussa avataan Hugo-palkintojen ehdokasasettelu. Mielestään palkinnon arvoisia kirjoja elokuvia sun muita saa ehdottaa kuka hyvänsä kunhan on vuoden 2013 (tai 2012, tai 2014) maailmanconin tuki- tai täysjäsen. Siitä vaan siis jäsenmaksua maksamaan ja esimerkiksi Iron Sky -leffaa Hugoilemaan.

Jäsenenä pääsee myös äänestämään itse Hugo-palkinnoista ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät saa tukijäsenkin jäsenmaksulleen vastinetta mm. Hugo-ehdokaskirjojen muodossa (sähkökirjoina).

Kuluvan vuoden maailmanconissa äänestetään myös vuoden 2015 maailmanconin pitopaikasta, yksi ehdokkaista on pohjoinen pääkaupunkimme Helsinki. http://www.helsinkiin2015.org/

Lisätietoja LoneStarCon 3:n jäsenmaksuhommeleista voi lukea netistä osoitteesta:
http://www.lonestarcon3.org/memberships/index.php

---

Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku at uutiset.fandom.fi
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti La Helmi 02, 2013 7:51 am

Re: Turun sf-uutiset

Alla helmikuun uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kaikille scifistä ja fantasiasta kiinnostuneille avoin Varjomafia jatkaa sekin kokoontumistaan joka torstai 18.00 eteenpäin Terrakodilla.

TASin videoilta

pe 1.2. klo 17 Educarium
Animeseuran videoillan teemana ovat miekat, joten fantastista menoa on luvassa. Myös ei-jäsenet voivat käydä tutustumassa toimintaan (ja liittyä yhdistykseen, jos meno miellyttää).

http://turunanimeseura.fi/2013/01/perja ... ds-swords/

* * *

Golem

pe 1.2. + useita näytöksiä helmikuussa, Turun ylioppilasteatteri
Prahalainen kauhutarina nykypäivän Turkuun kuljetettuna. Mikä tekee ihmisestä pelokkaan ja kyseenalaistavan? Mitä pelko on? Liput 12/6 €

http://turunylioppilasteatteri.fi/ohjelmisto.php

* * *

Mafia

to 7.2. klo 18 Teerenpeli
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).

http://www.facebook.com/events/319223201522605

* * *

Tutkan kevätkokous

su 17.2. klo 15 Terrakoti
Sääntömääräinen kevätkokous.

http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/

* * *

Poistokirjamyyjäiset

18.–20.2. Vasaramäen kirjasto
Myynnissä n. 3 000 kirjaa ja sarjakuvaa – eiköhän joukkoon jonkin verran scifiäkin mahdu…

http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-k ... irjastossa

* * *

Jekyll & Hyde -musikaali

ensi-ilta pe 22.2. Kaupunginteatteri
Turun kaupunginteatteri hyppää 1800-luvun Lontooseen ja esittää ”mahtipontisen musikaalin hyvän ja pahan veitsenohuesta rajasta” – menestysmusikaalin Suomen-kantaesitys lupaa suuren tarinan kuvittamiseksi mahtavan musiikin, suuren tanssiryhmän ja ison orkesterin. Liput alk. 37 €.

http://teatteri.turku.fi/public/default ... ntentlan=1

* * *

Stoori goes Movies: John Carter

pe 22.2. klo 16 Pääkirjasto
Kirjaston elokuvasarjassa helmikuussa Andrew Stantonin tulkinta Edgar Rice Burroughsin Mars-tarinoista. Vapaa pääsy (kirjastokortilla), tapahtumaan mahtuu 80 ihmistä.

http://www.turku.fi/tapahtumat/?Content ... odeID=9873

* * *

Pienlehtitapaaminen

pe 22.2. klo 17 Kirjakahvila
Pienlehtien tekijäin ja lukijain vertaistukiryhmän tapaamiset alkavat Turussa. Ei erityisesti scifistinen, mutta sf-zinejen harrastajatkin lienevät tervetulleita joukkoon. ”Paperihaavojen hoitoa, sönkötystä omien projektien myöhästymisestä, vertaistukea ja kahvittelua. Uudet ja vanhat tuotokset mukaan, joku saattaa ehkä jopa ostaa/vaihtaa.”

* * *

Tutkan klassikkolukupiiri
ke 27.2. klo 17 Terrakoti

Taas pureudutaan sf-klassikkoon kirjallisen keskusteluillan muodossa. Helmikuun klassikkokirja on Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva.

* * *

Tutkan videoillat:
12.2. Paris/Torres (Star Trek: Voyager)
23.2. Doctor Who -maraton #11
26.2. Star Trek: Deep Space 9

* * *

Muualla tapahtuu helmikuussa:

Kaukamoinen -kirjan julkistustilaisuus 7.2. – uuden kotimaisen fantasiasarjan avaus julkistetaan nettitapahtumana. Kaukamoinen on saanut innoituksensa Suomen luonnosta ja mytologiasta, ja kirja yhdistelee modernia kerrontaa kalevalamittaiseen runouteen. Omakustannettu kirja hakee uudenlaisella lanseeraustavalla näkyvyyttä ja mielenkiintoa. Kirjan ensimmäisen luvun voi lukea nettisivulta jo etukäteen.

https://www.facebook.com/events/124860407687790

Elävän kirjallisuuden festivaali 9.2. Tampereella: monitaiteellinen ja kokeileva kirjallisuustapahtuma, jossa on usein ollut myös sf-yhdistyksiä paikalla.

http://www.ekf.fi/

Hannu Rajaniemi vierailee Fraktaaliruhtinaan ilmestymisen kunniaksi Suomessa 10.–12.2. Ohjelmassa on ainakin esiintyminen Akateemisessa kirjakaupassa (valitettavasti tällä vierailulla vain Helsingissä).

Finncon 2013 järjestää helmikuussa kaikille kiinnostuneille avoimen suunnittelutilaisuuden, jossa voi ideoida ja antaa palautetta (ja tietysti myös ilmoittautua mukaan osallistumaan tekemiseen). Todennäköinen päivämäärä on 23. tai 24. päivä, lisätietoja saa osoitteesta info@2013.finncon.org (tai esimerkiksi allekirjoittaneelta).

Huorasatu-näytelmää esitetään Ryhmäteatterissa helmi- ja maaliskuun ajan. Olympoksen jumalat tulevat ja pistävät nykymaailman järjestykseen, samalla pätkitään Patriarkaatti halki, poikki ja pinoon. Liput 32 € (peruslippu).

http://ryhmateatteri.fi/esitykset/huorasatu

Turussa on vauhdissa tohtori Jekyll, Kansallisteatteri puolestaan pureutuu Frankensteinin tarinaan. Frankenstein on ”valtava vastakohtien peili, jossa Olio ja sen luoja Viktor Frankenstein näyttäytyvät jumalan, ihmisen, lapsen, vanhemman, tieteen ja tunteen edustajina.” Liput 37/34/19 €

http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/frankenstein/

* * *

Tulossa

The Super Sound of Video Games -konsertti huhtikuussa, liput tulevat myyntiin helmikuun alussa (hinnat ennakkoon ostettuna 5–10 €)

Quinsonitus ja Turun Oopperakuoro sekä pianisti Saana Iljin esittävät konsertillisen konsoli- ja tietokonepelimusiikin klassikoita. Konsertissa esitetään videopelien tunnetuimpia melodioita aina 80-luvun Commorode 64- ja Amiga-klassikoista nykypäivän viihdejättiläisiin mobiilipelejäkään unohtamatta.
http://www.quinsonitus.com/videogames/

* * *

Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 1.2.
Rölli ja kultainen avain
Kotimaista satufantasiaa. Jo harmaahapsinen Röllipeikko ystävystyy Juurakko-tytön kanssa. Sekoitetaan mukaan salaperäinen avain ja johan Röllilaulut kohta raikaa.
http://www.finnkino.fi/Event/299449/ Ei omaa nettisivua, johan on…

pe 8.2.
Hansel & Gretel Witch Hunters
Ulkomaista satufantasiaa. Hannu ja Kerttu joutuivat lapsina lähikosketuksiin vähemmän kiltin mummelin kanssa. Lapsuuden traumathan eivät voi johtaa muuhun kuin aikuiselämään noidanmetsästäjinä.
http://www.hanselandgretelmovie.com/

pe 15.2.
Wreck-It Ralph
Disney-animaatio videopelipahiksesta, joka tahtoo sankariksi ja lähtee seikkailemaan muihin videopeleihin.
http://disney.go.com/wreck-it-ralph/

--
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku@uutiset.fandom.fi
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti Ma Maalis 11, 2013 4:36 am

Re: Turun sf-uutiset

Alla maaliskuun uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Kaikille scifistä ja fantasiasta kiinnostuneille avoin Varjomafia jatkaa sekin kokoontumistaan joka torstai 18.00 eteenpäin Terrakodilla.


Tapahtumia

JuJu-projekti: Tohtori Caligarin kabinetti
ke 6.3. klo 19 Kirjakahvila

Kirjakahvilan ja kirjoittajayhdistys Kapustarinnan järjestämä elokuvanäytös ja asiantuntija-alustus sekä elokuvan teemasta nouseva keskustelu. Tällä kertaa keskustellaan kauhuelokuvan historiasta sekä tieteestä ja pahuudesta.
http://www.kirjakahvila.org

Mafia
to 7.3. klo 18 Teerenpeli

Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).
https://www.facebook.com/events/348056155301117/

Tutkan ylimääräinen yleiskokous
la 9.3. klo 15 Terrakoti

TSFS Goes to Megazone
ke 13.3. klo 18

Laserräiskintää scifiporukalla. Hinta 9/16 € (1/2 peliä)
http://doodle.com/33ahix2kht4aitzx

The Ghastly Love of Johnny X (elokuvaesitys)
la 16.3. ja ma 18.3 klo 18 Logomo

Hitusella kauhua maustettu sci-fin, laulun ja tanssin sekoitus 1950-luvun B-elokuvan tyyliin mustavalkoisena toteutettuna. Liput 5 €.
http://www.logomo.fi/fi/tapahtumat/elok ... -johnny-x/

Finncon 2013 -rekrytilaisuus
la 16.3. klo 13 Pasilan kirjasto

Kaikille avoin esittely/rekrytilaisuus ensi kesän Finnconista. Tilaisuudessa esitellään, mitä kaikkea tapahtumassa on luvassa, minkä jälkeen sana on vapaa. Ideointi ja palaute on tervetullutta!
http://2013.finncon.org/

Tutkan klassikkolukupiiri
ke 20.3. klo 17 Terrakoti
Maaliskuussa käsittelyssä Robert Louis Stevensonin teos Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde.

Tampere kuplii
20.–24.3.
http://2013.tamperekuplii.fi/

JuJu-projekti: Manaaja
ke 27.3. klo 19

Kirjakahvilan ja kirjoittajayhdistys Kapustarinnan järjestämä elokuvanäytös ja asiantuntija-alustus sekä elokuvan teemasta nouseva keskustelu, teemana usko ja pahuus.
http://www.kirjakahvila.org

Tutkan videoillat:
12.3. Star Trek (Vulcan mind meld), 26.3. Star Trek


Teattereissa

Jekyll & Hyde
Turun kaupunginteatterin suurmusikaali.
http://teatteri.turku.fi/public/default ... ntentlan=1

Myrsky
Tehdasteatterin nukketeatterisovitus William Shakespearen näytelmästä.
http://www.kaisavision.fi/joom/fi/ohjelmistossa/myrsky


Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 1.3.
Cloud Atlas (Pilvikartasto)

Wachowskin sisarusten ja Tom Tykwerin ohjaama episodielokuva mahdottomaksi elokuvaprojektiksi mainostetusta David Mitchellin
romaanista.
http://cloudatlas.warnerbros.com

pe 1.3.
Beautiful Creatures (Lumoava kirous)

Ja lisää romaanifilmatisointeja. Uudeksi Twilightiksikin nimetty Beautiful Creatures perustuu Kami Garcian ja Margaret Stohlin samannimiseen romaaniin, joka on magiankäyttäjistä kertovan Caster Chronicles -sarjan ensimmäinen.
http://beautifulcreatures.warnerbros.com

pe 15.3.
Oz – Great and Powerful (Mahtava Oz)

Sam Raimin tuorein ohjaus kertoo miten Oz-maan ”mahtava” velho päätyikään paikalleen.
http://disney.go.com/thewizard/

pe 22.3.
Jack the Giant Slayer

Juu, eiköhän se ole enemmän tai vähemmän Jaakko ja pavunvarsi, oli sitten ohjaajana Bryan Singer eli ei.
http://jackthegiantslayer.warnerbros.com

pe 22.3.
Mama

Kaksi pikkutyttöä elää onnettomuuden jälkeen yksin metsässä viisi vuotta. Vähemmästäkin tekee kauhuleffan.
http://www.mamamovie.com

pe 29.3.
The Host (Vieras)

Aljut valtaavat maan tässä kimallevampyyrispesialisti Stephenie Meyerin sf-romaaniin perustuvassa pätkässä.
http://thehostthefilm.com


Tulossa

Kirjoittajakurssi, Spekulatiivinen fiktio
4.–5.5.2013 Kirjan talo
Opettajina kirjailija Marko Hautala ja tutkija Markku Soikkeli
http://www.kirjantalo.org/spekulatiivin ... 35-5-2013/

Shrek-musikaali
Syksy, Jyväskylän kaupunginteatteri; liput myyntiin 1.3.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/vihr ... an/1297700

Rocky Horror Show
Lokakuu, Turun kaupunginteatteri


Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku@uutiset.fandom.fi
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti La Huhti 06, 2013 9:22 am

Re: Turun sf-uutiset

Alla huhtikuun uutiskirje.

---

Tapahtumia

Rivien välistä – kuvallinen matka kirjoihin -näyttely
3.–30.4. Turun kaupunginkirjasto (Tieto-osasto, 2. krs)
Näyttely kutsuu katsojan kirjojen maailmaan. Kirjoista tehdyt teokset pohtivat, missä menee fantasian ja todellisuuden raja ja kuinka me koemme todellisuutta.
http://www.turku.fi/public/?ContentID=4 ... odeID=5091

Kuukausitapaaminen eli se n.k. Mafia
to 4.4. klo 18 Teerenpeli (Eerikinkatu 8)
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).
https://www.facebook.com/events/521400247910285/

Varjomafia
to 4.4., 11.4., 18.4. ja 25.4. klo 18 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
Tutkan ja TSFS:n järjestämä vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen pidetään joka torstai seurojen Terrakoti-toimistolla.
http://terrakoti.net

Suomalainen scifi täyttää 210 vuotta!
la 6.4.
Gabriel Israel Hartmanin novelli ”En dröm” julkaistiin Åbo Tidning -lehdessä 6.4.1803. Alkuperäisen julkaisun skannausta pääsee ihastelemaan Kansalliskirjaston Historiallisessa sanomalehtikirjastossa http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti ... anguage=fi ja helpommin luettavassa muodossa Enhörningenin sivuilla http://www.enhorningen.net/Noveller/Nov ... tman.shtml. Novellin suomennos on julkaistu Jari Koposen ja Vesa Sisätön toimittamassa Aivopeili – Autonomian ajan tieteiskirjallisuutta -opuksessa ja kohta puolin myös Spinissä.

TASin klassikkoanimeilta
su 7.4. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
Tarjolla Neon Genesis Evangelion (re-mastered).
http://terrakoti.net

Tutkan Star Trek -videoilta
ti 9.4. klo 18 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/

Unicornis – ihmeellinen olento
to 11.4. Turun kaupunginteatteri (ensi-ilta)
Liput 15/12 €
Kun teatteriesitystä markkinoidaan lauseella ”Naisen, yksisarvisen ja eläintieteilijän salaperäinen kohtaaminen”, niin pakkohan se on noteerata.
http://teatteri.turku.fi/public/default ... ntentlan=1

Spefi-Vantaa
13.4. klo 10.30 Tikkurilan kirjasto (Lummetie 4, Vantaa)
Vantaalla miniconeillaan Tikkurilan kirjastossa. Kunniavieraana kirjailija Tiina Raevaara.
http://spefivantaa.wordpress.com/

Tutkan Doctor Who -videoilta
la 13.4. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/

The Super Sound of Video Games
16.4. Raision kirjastotalo (Eeronkuja 2, Raisio)
Liput tähän Suomen ensimmäiseen pelimusiikin konserttiin myytiin loppuun muutamassa viikossa. Lisäesitystä on lupailtu toukokuun 5. päivään ja liput tuohon tulisivat myyntiin tässä kuussa.
http://www.quinsonitus.com/videogames/

Klassikkolukupiiri
ke 17.4. klo 17 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
Tutkan Klassikkolukupiirin käsittelyssä huhtikuussa H.P. Lovecraft. Keskusteltavana on neljä novellia kokoelmasta Kuiskaus pimeässä: Varjo Innsmouthin yllä (The Shadow over Innsmouth), Cthulhun kutsu (The Call of Cthulhu), Dunwichin hirviö (The Dunwich Horror) ja Kuiskaus pimeässä (The Whisperer in Darkness).
http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/

Undra!
to 18.4. klo 18 Kåren (Hämeenkatu 22); ilmainen sisäänpääsy
Ei ihan scifiä eikä fantasiaakaan, mutta jos mieltäsi kutkuttaa kuulla Åbo Akademin eri alojen tutkijoiden vastaavan mitä ihmeellisimpiin yleisön mieltä askarruttaviin kysymyksiin, niin tänne! Viime syksyllä Undra!-tiedeillassa kysyttiin m.m. voiko kiviä pitää elävinä ja ajauduttiinpa yhden kysymyksen myötä keskustelemaan kalojen ilmavaivoistakin. Lisätietoja ja videoita syksyn tapahtumasta osoitteessa
http://www.abo.fi/undra

Tutkan Star Trek -videoilta
ti 23.4. klo 18 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/

JuJu-projekti: Ystävät hämärän jälkeen
ke 24.4. klo 19 Kirjakahvila (Vanha suurtori 3)
Kirjakahvilan ja kirjoittajayhdistys Kapustarinnan järjestämä elokuvanäytös ja asiantuntija-alustus sekä elokuvan teemasta nouseva keskustelu aiheesta rakkaus.
http://is.gd/kkjuju2013

Lue lounaaksi -lukupiiri
ke 24.4. klo 12 pääkirjaston Lukusali
Kaikille avoin lukupiiri. Huhtikuun kirjana maagisen realismin rajoja hipovaksikin tulkittu Finlandia-voittaja eli Ulla-Lena Lundbergin ”Is”-romaanin suomennos Jää.
http://www.turku.fi/Public/default.aspx ... tid=383324

Bacon 6
la 27.4. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
FUI järjestää jälleen Suomen pekonintäytteisimmän (kasvisvaihtoehtokin yleensä löytyy) mikroconin. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät lienee luvassa outoa toimintaa.
http://underligaintressen.wordpress.com

TSFS:n kevätkokous
su 28.4. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
http://www.tsfs.fi

JuJu-projekti: Valkoinen peura
ma 29.4. klo 19 Kirjakahvila (Vanha suurtori 3)
Kirjakahvilan ja kirjoittajayhdistys Kapustarinnan järjestämä elokuvanäytös ja asiantuntija-alustus sekä elokuvan teemasta nouseva keskustelu aiheesta luonto ja naiseus.
http://is.gd/kkjuju2013

Terrakodin vappuvastaanotto
ti 30.4. klo 12 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A, 2 krs.)
http://terrakoti.net


Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 5.4.
Warm bodies
Otetaan romanttinen komedia, maustetaan Roomeo ja Julia -tarinalla ja lorautetaan joukkoon reippaasti zombeja. Tuloksena zombiepojan ja ei-zombietytön rakkaustarina.
http://warmbodiesmovie.com

pe 12.4.
Oblivion
Maapallo on tuhoutunut lähes elinkelvottomaksi ihmisten ja aljujen välisessä sodassa. VAi miten tässä näin kävikään? Tom Cruise hoitaa homman.
http://www.oblivionmovie.com

pe 19.4.
Scary movie 5
Öhhh... vieläkö näitä tehdään. ”Kauhukomedia”.
Kertooko leffasta jotain se, ettei sillä edes ole virallisia nettisivuja?

ke 24.4.
Iron man 3
Black Sabbathin ikoniseen Iron Man -biisiin perustuvan leffan kolmannessa osassa Ozzy, Tony ja Geezer lähtevät keikalle. Eikunsiis Iron man, supersankarileffojen kiinnostavin sankari sitten Batmanin, siirtyy tällä kertaa maailmanpelastuksesta koston raitille (ja eiköhän se maailmakin siinä samalla pelastu).
http://marvel.com/ironman3

pe 26.4.
Ei pelkkää hunajaa (More than honey)
Lopuksi vielä scifiajatuksia liippaava dokumenttielokuva mehiläiskadosta ja sen mahdollisista vaikutuksista ihmiskuntaan.
http://www.morethanhoney.senator.de


Muuta:

Maaliskuun 30. julkistettiin tämän vuoden Hugo-palkintoehdokkaat. Lista ehdokkaista on osoitteessa http://www.thehugoawards.org/hugo-histo ... go-awards/. Hugo-palkinnoista pääsee äänestämään maailmanconin tukijäsenkin, eli vaikuttamaan pääsee vaikkei coniin pystyisikään osallistumaan. Tämän vuoden maailmancon on nimeltään LoneStarCon 3 ja se järjestetään ison rapakon tuolla puolen San Antoniossa, USA:ssa 29.8.–2.9. Conin jäsenmaksut nousevat 1.5. mutta tällä hetkellä tukijäsenmaksu on 60 USD (täysjäsenmaksu puolestaan on 200 USD). Tukijäsenmaksun vastineeksi saa yleensä mm. conkirjan ja Hugo-äänestyspaketin, joka sisältää lähes kaikki palkintoehdokkaana olevat kirjat ja muut tekstit sähköisessä muodossa.
http://www.lonestarcon3.org

Vielä huhtikuun ajan ehtii liittyä Lontoon maailmanconin (14–18.8.2014) jäseneksi vanhoilla hinnoilla, jäsenmaksut nousevat toukokuun alussa. Jäsenyys 125 €, kannatusjäsenyys 35 €. Nyt mahdollisuus maksaa jäsenmaksu myös osamaksulla joko neljässä kuukausierässä tai kolmessa erässä neljännesvuosittain.
http://www.loncon3.org


Tulossa

Kirjoittajakurssi, Spekulatiivinen fiktio
4.–5.5.2013 Kirjan talo
Opettajina kirjailija Marko Hautala ja tutkija Markku Soikkeli
http://www.kirjantalo.org/spekulatiivin ... 35-5-2013/

The Rocky Horror Show
RHS palaa Turkuun syksyllä, tällä kertaa Kaupunginteatterin toteuttamana. Liput 42/37/35 € myynnissä nyt.
http://www.turku.fi/Public/default.aspx ... ntentlan=1
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti La Touko 04, 2013 8:00 pm

Re: Turun sf-uutiset

Alla toukokuun uutiskirje. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

* * *

Tutkan vappuvastaanotto ja vapunpäivän videoilta

ti 30.4. klo 12 Terrakoti
Tutkan järjestämä perinteinen Terrakodin vappuvastaanotto. Joukkoon saa liittyä silloin kun vapaaksi näkee. Ohjelmassa vappuhenkistä hengausta hyvässä seurassa ja kommarilaulujen (Star Trek lasketaan kommunismiksi) luukuttamista. Omat simat mukaan.

ke 1.5. klo 15 Terrakoti
Vapunpäivänä pikniköintiä jatketaan sisätiloissa ja valitaan katsottavaksi joko ihka-aitoa neukkuscifiä edustava Tumannost Andromedy (Andromedan tähtisumu) tai juhlan henkeen niin ikään soveltuva, John Carpenterin They Live. (Kuten arvata saattaa, katsottavaksi valikoitui nytkin ensiksimainittu, toim. huom.)
http://www.imdb.com/title/tt0278781/
http://www.imdb.com/title/tt0096256/


* * *

Mafia

to 2.5. klo 18 Teerenpeli
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).
https://www.facebook.com/events/529718310400156/

* * *

Kirjakahvilan pihakirppis

la 4.5. klo 11–15 Vanha Suurtori
Joskus näille eksyy scifilöytöjäkin. Omia kamojaan voi myös mennä myymään (paikat ilmaisia, mutta rajallisia – tiedustelut ja varaukset osoitteesta <kirpputori@kirjakahvila.org>).

* * *

Econ V

la 11.5. klo 18 Terrakoti
Suomen köyhin con tulee jälleen! Tänä vuonna kunniaveraana oranssi pehmodalek ja fanikunniavieraana Terrakodin musta vedenkeitin.

* * *

Klassikkolukupiiri: Dracula

ke 15.5. klo 17 Terrakoti
Klassikkolukupiiri kokoontuu toukokuisena keskiviikkona ruotimaan Bram Stokerin Draculaa (1897), johon moderni vampyyrihahmo (ennen kimallusta) käytännössä suurelta osin perustuu.
https://www.facebook.com/events/193357100812130/

* * *

Kirja irti -festivaali

la 18.5. klo 10 Kirjakahvila
Ilmainen kirjallisuusfestivaali, jonka ohjelmassa on esitelmiä ja keskusteluja. Myös kirjanvaihtopiste ja iltaklubi. Ohjelmassa mm. esitelmä Tove Janssonista.
http://www.kirjakahvila.org/?p=3785

* * *

Tove Jansson -lukupiiri

ti 21.5. klo 17 Kirjakahvila
Tove Jansson -lukupiiri alkaa. Ensimmäisenä kirjana luetaan vuonna 1972 ilmestynyt Sommarboken, jonka suomennos Kesäkirja ilmestyi heti 1973. Kesäkirjan sivuilla seurataan äitinsä menettäneen Sophian kesää saaressa isoäidin ja isän kanssa.

* * *

Pyyhepäivä

la 25.5. Cosmic Comic Café
Douglas Adamsin kunniaksi järjestettävää kansainvälistä pyyhepäivää juhlistetaan Cosmicissa. Luvassa huonoa runoutta ja proosaa. Mukana runomatineassa myös pahamaineisen huonoa runoutta viime vuonna sisimmästään suoltanut Tutkan lyyrikkopiiri.
http://pyyhepaiva.fi/
viewtopic.php?f=15&t=38

* * *

Tutkan videoillat:
Star Trek 7.5., 21.5., käsityöystävällinen leffailta: Labyrintti 14.5.

* * *

Tulossa

The Rocky Horror Show
Kulttimusikaali nähdään syksyllä Kaupunginteatterin päälavalla. Lippujen hinta 42 / 37 / 35 €.
http://teatteri.turku.fi/public/default ... deid=19084

* * *

Finncon lähestyy! Itse tapahtuma on luonnollisesti tuttuun tapaan ilmainen, mutta jos haluat tukea tapahtuman järjestämistä, voit liittyä tukijäseneksi 25 euron hintaan. Tukijäsenille on luvassa mukavia etuja, esim. badge, Finncon-kassi sekä bonuskirja, jossa on mm. kunniavieraiden tuotantoa.
http://2013.finncon.org/info/tukijaseneksi/

--
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku@uutiset.fandom.fi
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti To Kesä 13, 2013 10:22 am

Re: Turun sf-uutiset

Kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Mafia
pe 7.6. klo 18 Koulun terassi
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen muuttaa kesäksi panimoravintola Koulun terassille. Huom! Mafia pidetään kesäkuusta alkaen kuukauden ensimmäisenä perjantaina!
https://www.facebook.com/events/553293271394902

Väitös kylmän sodan sf-elokuvista
la 8.6. klo 12.15 Turun yliopisto
Kimmo Ahonen väittelee aiheesta ”Kylmän sodan pelkoja ja fantasioita − muukalaisten invaasio 1950-luvun yhdysvaltalaisessa tieteiselokuvassa”.
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Tapa ... mId=157871

TSFS:n Megazone
ma 10.6. klo 18
TSFS menee taas porukalla kaupunkisotailemaan Megazoneen. Pelataan kaksi peliä, hinta yhteensä 16 €/hlö.
http://www.doodle.com/w6qhhnd8utrsqdve

Pop-up Sarjakuvakeskus @ Turku
12.–15.6. Kirjasto & muualla Turussa
Helsingin sarjakuvakeskus, Turun Sarjakuvakerho, Turun Sarjakuvakauppa ja Turun Kaupunginkirjasto järjestävät tapahtuman, jonka tarkoitus on tarjota maistiaisia sarjakuvakeskuksesta ja promota sitä.
https://www.facebook.com/events/171436579691061

Tove Jansson -lukupiiri
ti 25.6. klo 17.30 Kirjakahvila
Lukupiirin kirjana Vaarallinen juhannus.

Tutkan lukupiiri: Uljas uusi maailma
ke 26.6. klo 17 Terrakoti
Dystopiaa, teknokratiaa, kylmiä kovia tieteellisiä arvoja; inhimillinen on unohtunut mutta tämän teoksen puitteissa nostaa taas päätään. Lukupiiri keskustelee Huxleyn klassikosta.
https://www.facebook.com/events/195345843950453

Keskiaikaiset markkinat
27.–30.6. Turun Vanha Suurtori
Markkinatunnelmaa, luentoja, musiikki- ja tanssiesityksiä keskiaikaisessa tunnelmassa.
http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/

Vanhan kirjallisuuden päivät
28.–29.6. Sastamala
Keskusteluja, seminaareja sekä tietenkin valtavat määrät antikvaarisia kirjoja ja kirjallisuudenharrastajia. Tämän vuoden päivien teema on moraali.
http://www.vanhankirjallisuudenpaivat.com/

Suomenlinnan kesäretki
la 29.6. Suomenlinna
Pääkaupunkiseudun (ja muunkin Suomen) fandomin perinteinen kesäpiknik Suomenlinnaan. Porukka kerääntyy ravintola Walhallan tienoille puolenpäivän jälkeen. Omat eväät mukaan!

Tulossa:

Populaarikulttuuritapahtuma Fanfest Helsingissä lokakuussa. Harmillisesti kirjamessujen kanssa päällekkäin, mutta luvassa siis kaksi päivää elokuvien, tv-sarjojen, sarjakuvien, kirjallisuuden yms. fanittamiseen liittyvää ohjelmaa sekä mahdollisesti ulkomainen näyttelijäkunniavieras. Liput 27 euroa myynnissä nyt.
http://fanfest.fi/

Finncon lähestyy – jos ajattelit mennä tapahtumaan junalla, kannattaa varata liput hyvissä ajoin. VR:llä on parhaillaan tarjouskampanja, jolla saa liput valikoiduille vuoroille huomattavan edullisesti. Tutka puuhaa yhteismajoitusta, johon ilmoittautumisen deadline on perjantaina 14.6. Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen e.h.engblom@gmail.com.
http://www.vr.fi/fi/index/tarjouksetjav ... esatarjous

--
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: <http://uutiset.fandom.fi/>
Toimitus: <toimitus.turku@uutiset.fandom.fi>
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti Ti Heinä 02, 2013 3:59 pm

Re: Turun sf-uutiset

Alla heinäkuun uutiskirje.

Kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Ei mafiaa/kuukausitapaamista
Heinäkuun kuukausitapaaminen sattuu juuri Finnconin aloitusperjantaille, joten tavataan Helsingissä Kaapelitehtaalla. Kuukausitapaaminen elokuussa taas tuttuun tapan kuukauden ensimmäisenä perjantaina (2.8) klo 18 Koulun terassilla.

Star Trek -videoilta
ti 2.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Varjomafia
to 4.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Finncon 2013
pe 5.7 su 7.7 Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1), Helsinki
Kaikkien scifi- ja fantasiaharrastajien vuoden kohokohta! Ohjelmaa joka makuun (jos et usko, niin katso ohjelma osoitteesta <http://2013.finncon.org/ohjelma/>). TApahtuma alkaa JO PERJANTAINA klo 12.00 ja jatkuu sunnuntaille klo 17 asti. Kunniavieraina Aliette de Bodard, Stefan Ekman, J. Pekka Mäkelä ja Peter Watts. Sinne!
http://2013.finncon.org/

Atorox
la 6.7. klo 14.00 Finnconissa (Valssaamo-sali)
Turun sf-seura (ja koko Suomen fandom) palkitsee viime vuoden parhaan scifi/fantasianovellin Atorox-palkinnolla.
http://www.tsfs.fi/atorox/

Varjomafia
to 11.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Haltiabileet
la 13.7 klo 18.00 Terrakoti
Turun sf-seuran haltiabileet.
http://bit.ly/19IOqAC

Star Trek -videoilta
ti 16.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Varjomafia
to 18.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Doctor Who -videoilta
ti 20.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Varjomafia
to 25.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net

Ropecon 2013
26.28.7. Dipoli, Espoo
Kunniavieraana mm. Arkham Horror- ja Game of Thrones -lautapelien suunnittelija Kevin Wilson sekä indie-pelisuunnittelija D. Vincent Baker. Liput 28 /koko tapahtuma tai 18 /päivä.
http://ropecon.fi/

Tove Jansson -lukupiiri
ti 30.7. klo 17.30 Kirjakahvila
Lukupiirin kirjana Kuvanveistäjän tytär.

Star Trek -videoilta
ti 30.7. klo 18.00 Terrakoti
http://terrakoti.net


TULOSSA
Jos höyrypunk kiinnostaa kannataa suunnata katseensa pienen rapakon tuolle puolen. Ruotsissa, Allingsåsissa, järjestetään 11.13.8. Steampunk convention-niminen tapahtuma.
http://www.steampunk-konvent.se/english.html

Ja vampyyriviihdettä kaipaville vihjattakoon, että Cirque Dracula palaa Turkuun elokuun alussa.
http://www.cirquedracula.com/

--

Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku@uutiset.fandom.fi
Avatar

Viestit: 292

Liittynyt: La Loka 29, 2011 2:06 pm

Viesti To Elo 01, 2013 11:37 am

Re: Turun sf-uutiset

Alla elokuun uutiskirje.

---

Kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Listasta puuttuva Varjomafia kokoontuu tuttuun tapaan joka torstai klo 18.00 eteenpäin Terrakodilla, Yo-talo A:n toisessa kerroksessa.

* * *

Mafia

pe 2.8. klo 18 Koulun terassi
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen kokoontuu kesämerkeissä panimoravintola Koulun terassilla. Huom! Koulun terassille voi alkuillasta tulla lastenkin kanssa; terassin nurkassa on myös leikkipaikka.
https://www.facebook.com/events/372912572832255/


* * *

Cirque Dracula

2.8.–29.9 Varvintori, Turku
”Vaarallisen viettelevä varietee.” Draculan rakkaustarina kerrottuna musiikin, kung fun ja akrobatian kielellä. Liput alkaen 49,50.
http://www.cirquedracula.com/

* * *

Huviretki tienpientareelle

la 3.8. Tampere
Suomen fandomin perinteinen kesäretki Tampereelle Viikinsaareen. Päivä vietetään grillailun ja yleisen hengaamisen merkeissä saaren etelärannalla olevan grillikatoksen luona. Saareen pääsee Laukontorilta lähtevillä lautoilla aina tasatunnein. Ensimmäiset retkeläiset ovat kyydissä klo 12. Omat eväät mukaan. Jatkopaikkana on ravintola Tillikka, jonne siirrytään arviolta seitsemän maissa.

Tällä kertaa tapahtuma on tavallistakin perinteisempi – ensimmäinen huviretki järjestettiin jo 30 vuotta sitten!
https://www.facebook.com/events/386168958155994/

* * *

Puoliakateeminen Sherlock Holmes -päivä

la 3.8. Janus-sali, Sirkkalan kampus (Kaivokatu 12)
Jos ei pääse lähtemään huviretkelle, hyvä menovinkki on Sherlock Holmes -päiväseminaari, aiheena Holmesin pitkä historia. Luentoja ja keskusteluja sekä kirjallisesta että audiovisuaalisesta näkökulmasta. Pääpuhujana Sherlock Holmes -asiantuntija Mattias Boström Ruotsista. Järjestäjät Sherlock Finland ja Sherlock Turku.
https://www.facebook.com/events/518525201519562/

* * *

Peräsmies-näyttelyn avajaiset

la 3.8. klo 16–18 Turun sarjakuvakauppa
Pahkasiassa esiintyneen suomalaisen huonon maun supersankarin edesottamuksia esittelevän näyttelyn avajaiset sarjakuvakaupalla, paikalla myös Peräsmies-taiteilija Timo Kokkila. Näyttely on sarjakuvakaupalla elokuun.
http://goo.gl/lzikWt

* * *

Steampunk-con

11.–13.8. Alingsås, Ruotsi
Ruotsin ensimmäinen steampunk-con. Luvassa ohjelmaa sekä aktiivisille steampunk-harrastajille että kaikille muillekin aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa seminaareja ja workshoppeja, kilpailuja, näyttely, markkinat, elokuvia sekä steampunk-aiheinen larp-kahvila. Pääsymaksu 550 kr (n. 62 €).
http://www.steampunk-konvent.se/english/

* * *

Aboagora – The Human Machine

13.–15.8. Sibelius-museo, Turku
Tiedettä ja taidetta yhdistävä seminaari, jossa pääpuhujina mm. kyberpunkin kulmakivi Bruce Sterling ja Iron Skyn ja Star Wrekin tehostevelho Samuli Torssonen. Osallistumisaika on jo mennyt umpeen, mutta pääluennoille saattaa kuulemma päästä mukaan jos tilaa riittää.
http://www.aboagora.fi

Turun musikkijuhlat, Koneen ääni

ti 13.8. klo 18 Sibelius-museo
Se Ensemblen jäsenet esittävät Aboagoran teeman inspiroiman konserttiohjelman päivän viimeisen luennon jälkeen. Liput 35 €.
http://www.turku.fi/tapahtumat/?Content ... odeID=9874

* * *

Taiteiden yö kirjastossa

to 15.8. klo 15 alkaen
Taiteiden yön kunniaksi kirjaston sisäpihalla monenlaista kirjallisuusaiheista ohjelmaa, mm. perinteiset poistokirjamarkkinat. Tänne löytöjä tekemään!
http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-k ... irjastossa

* * *

Jekyll & Hyde

to 15.8. alkaen Turun Kaupunginteatteri
Keväälläkin nähdyn suosikkinäytelmän syyskauden esitykset alkavat. Jos suurmusikaali jäi keväällä näkemättä, vielä siis ehtii. Liput alkaen 37 €.
http://teatteri.turku.fi/public/default ... deid=18885

* * *

Zombie Walk Turku

la 17.8.
Yhdysvalloista lähtöisin oleva, Suomessakin useille paikkakunnille levinnyt Zombie Walk järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Turussa. Tervetulleiksi mukaan toivotetaan kaikki, jotka ovat valmiita heittämään päällensä ämpärillisen tekoverta ja laahustamaan kaupungin läpi rooliinsa eläytyen.
https://www.facebook.com/events/385586644883481/

* * *

Elokuvakerho: Häxan: Witchcraft Through the Ages

to 22.8.2013 Kirjakahvila (ulkoilmanäytös)
Turun Elokuvakerhon ja Kirjakahvilan järjestämässä näytöksessä Benjamin Christensenin ohjaama elokuva (alkuperäinen mykkäelokuva on vuodelta 1922, mutta esityksessä nähtäneen vuoden 1967 versio, jonka kertojana on William S. Burroughs). Dokumentinkaltaisesti alkava elokuva käsittelee mm. noituutta, demoneja ja modernia teknologiaakin.

* * *

Tove Jansson -lukupiiri

ti 27.8 klo 17.30 Kirjakahvila
Elokuussa lukupiirissä Muumit: Sarjakuvaklassikot II.

* * *

Elokuvakerho: Oudoimmat lyhytelokuvat

to 29.8. Kirjakahvila (ulkoilmanäytös)
Turun elokuvakerho ja Kirjakahvila esittävät kokoelman kummallisia lyhytelokuvia: The Mystery of the leaping fish (1916), The Life and Death of 9413: a Hollywood Extra (1928), Siamese Twin Pinheads (1972) ja Der Elvis (1986). Näistä ainakin The Life and Death of 9413 sisältää myös fantastisia elementtejä, ja muita kummallisuuksia mykkäkomediasta friikkishow’hun on myös valikoimassa luvassa.

* * *

Tutkan videoillat:
la 10.8. klo 15 Doctor Who, ti 13.8. klo 18 Star Trek, ti 27.8. klo 18 Star Trek

--
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: http://uutiset.fandom.fi/
Toimitus: toimitus.turku@uutiset.fandom.fi
Seuraava

Paluu Tiedotus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com