Viesti Ti Huhti 28, 2015 8:48 pm

Terrakodin vappuvastaanotto 2015

Vappu, tuo rakastettu ja vihattu töttörööjuhla on täällä taas. Koska myös nörteillä on tarve sen juhlintaan, järjestää Tutka tänäkin Terrakoti-toimistolla kaikille avoimen, perinteistäkin perinteisemmän vappuvastaanottonsa.

Tänä vuonna vappuaatto 30.4. osuu torstaille, joten vastaanotto on kätevästi samalla vappuvarjis. Ovet aukeavat aattona torstaina kello kahdeltatoista ja joukkoon saa liittyä silloin kun sen parhaaksi näkee. Viiden korvilla halukkaat saavat lähteä joukolla katsomaan vappuseremonioita keskustaan, mutta tilassa on päivystys koko ajan.

Ohjelmassa on siis jälleen vappuhenkistä hengausta hyvässä seurassa ja yleistä häröilyä. Tarjoilu toimii tutulla nyyttikestiperiaatteella, eli jokaisen paikalle saapuvan toivotaan tuovan mukanaan simaa tai muuta juhlan luonteeseen kuuluvaa yhteiseen pöytään.

Koska nörtit tunnetusti vierastavat ulkoilmaa, koottua osallistumista vapunpäivän piknikille ei tänäkään vuonna Tutkan puolesta järjestetä. Sen sijaan halukkaat saavat kokoontua perjantaina kello kahdelta Terrikselle vappupiknikin niin ikään erittäin perinteisille sosialistis-scifistisille jatkoille.

Tänä vuonna sosialistisena scifielokuvana nähdään vuonna 1981 valmistunut ehta neuvostoliittolainen scifielokuva Через тернии к звездам, joka tunnetaan myös nimillä "To the Stars by Hard Ways" ja "Ad astra per aspera".

Suomalaisellekin lukijoille tutun Kiril Bulytševin tekstiin perustuvan, Richard Viktorovin ohjaaman elokuvan juoni kietoutuu avaruudesta löydettävän oudon nuori naisen Niyan ympärille. Roolissa nähdään Jelena Metyolkina, joka lienee elokuvan yksi scifistisimpiä ilmestyksiä.

Elokuva on esitetty Suomen televisiossa ainakin kerran, mutta tuosta on jo pieni ihmisikä. Elokuvasta on olemassa myös ohjaajan pojan vuonna 2001 nimellä "The Humanoid Woman" julkaisema versio, jota on lyhennetty puoli tuntia, mutta nyt elokuvasta on tarkoitus katsoa alkuperäinen 148-minuuttinen versio.

Lisätietoja:

http://www.imdb.com/title/tt0126237/
http://en.wikipedia.org/wiki/Per_Aspera_Ad_Astra_(film)
http://sovietmovies.blogspot.fi/2011/08 ... nii-k.html

Kuten muihinkin Tutkan videoiltoihin, jokainen paikalle saapuva on tuttuun tapaan vapaa tuomaan mukanaan elokuvailtaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Edelleen mainittakoon edelleen vinkkinä uudemmille kävijöille, että Terrakodille kannattaa varautua villasukkien kanssa. Toimistomme on viileä paikka, sanan monessakin mielessä.

Jotkut ovat saattaneet havaita Terrakodin kalenterissa myös mystisen tapahtuman "Tutka goes Mucha". Nimen taakse kätkeytyy Tutkalle esitetty toive saada apua eeppisen kokoisen Alphonse Mucha -palapelin kokoamisessa.

Tänä vuonna vappusesonki jatkuu siis vielä lauantaina ja sunnuntaina, aavistuksen verran rauhallisemmalla aktiviteetilla. Palapelien kokoaminen niistä nörttiharrastuksista, joihin Tutka on jäsenistöään innostanut on vielä puuttunutkin.

Tapahtumasta tulee vielä erillinen tiedote, mutta jos jollakulla on halua toipua vapusta viettämällä se mainitun palapelin kokoamisen merkeissä, kannattaa ko. lauantai- ja sunnuntai-iltapäivä laittaa ylös kalentereihin.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Tervetuloa!