Sivu 1/1

Tutka goes Towel Day 2019

ViestiLähetetty: To Touko 02, 2019 11:07 pm
Kirjoittaja Pasikoo
Tervehdys, kanssaliftarit!

"Oi kurjulaiset kultamunat joita mielessäni haudon, ne unelmissain riutoo ikihaamuna kellarissain..."

Kuten jokainen itseään kunnioittava liftari tietää, maailmankaikkeuden huonoin runoilija on Paul Neil Milne Johnstone, kirjailija Douglas Adamsin ystävä ja koulutoveri, joka ei ollut pelkästään otettu saamastaan kunnianosoituksesta, toiseksi huonointa runoutta kirjoittavat Krian azgothit (heidän mestarirunoilijansa oli Grunthos Mahtipontinen, jonka teoksia ovat muun muassa "Oodi pienelle vihreälle möykylle jonka löysin kainalostani juhannuspäivän aamuna" ja kaksitoistaosainen eepos "Mieluisimmat kylpykurlaukseni", jota lausuessaan Mahtipontinen kuoli, kun hänen suolistonsa syöksyi ylös hänen kurkustaan ja kuristi hänen aivonsa) ja vasta kolmanneksi huonointa vogonit.

Maailmankaikkeuden neljänneksi huonointa runoutta puolestaan tuotetaan vuosittain Tutkan toimesta kansainvälisen pyyhepäivän 25.5. runomatineassa Cosmic Comic Caféssa. Päivä juhlistaa kirjailija Douglas Adamsin vuonna 2001 tekemää päätöstä alkaa viettää aikaansa kuolleena verotusteknisistä syistä.

On siis aika jälleen kaivaa pyyhe kaapista ja suunnata kohti Turun parasta baaria runoratsun siivin. Runoja rustataan nytkin tutulla lumipallotekniikalla, ja syntyneet tuotokset tarjotaan matineassa julkisesti luettavaksi. Edeltäneinä vuosina Tutkan mestarilyyrikot ovat niittäneet mainetta ja kunniaa, ja runojemme on sanottu kuuluneen illan huonoimmistoon.

Tapahtuman virallinen ohjelma alkaa 18:00, mutta Tutkan runotyöpaja käynnistyy jo tuntia sitä ennen. Aikahan on tunnetusti harha, etenkin lounasaika. Runoja luetaan matinean järjestäjien toimesta tasatunnein, ja tavoitteemme on saada ensimmäiset uunituoreet runosuollokset valmiiksi jo kuudeksi.

Ilta huipentuu tänäkin vuonna kilpailuun, jossa Tutkan hallitus on kuullut olevansa tuomareina. Samaisten huhujen mukaan tämän vuoden kilpailun kulkee nimellä ”Galaksin repoin pyyhe”-skaba.

Paikan päällä on myynnissä Tutkan vuonna 2016 julkaisemaa runokirjaa "Tyrän saanut ampiainen", joka kokoaa yksiin kansiin edeltäneiden viiden vuoden aikana tuotettujen runojen surkeimmiston, ja josta otettiin vastikään jo kolmas painos.

Niille, jotka tässä vaiheessa ovat, että jaa mikä ihmeen Pyyhepäivä, hieman lisäinformaatiota:

http://en.wikipedia.org/wiki/Towel_Day
http://towelday.org/
https://pyyhepaiva.fi/

Cosmicin Pyyhepäivä -tapahtuman virallinen event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/400569627443745/

Cosmic Comic Café puolestaan löytyy Forum-korttelista, osoitteesta Kauppiaskatu 4:
http://cosmic.fi/

Illan virallinen ohjelma saattaa tarkentua lähempänä tapahtumaa osoitteessa:
https://pyyhepaiva.fi/ohjelma/

Saavu siis paikalle, jätä taiteellinen kunnianhimosi kotiin, mutta älä unohda pyyhettäsi!

Facebook-event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/2034691960158856/

Tervetuloa!