Viesti La Huhti 27, 2019 7:20 pm

Tutkan vappuvastaanotto 2019

Vappu on jo kulman takana! Koska myös nörteillä on tarve tuon rakastetun ja vihatun töttörööjuhlan viettämiseen, mutta turvallisesti sisätiloissa, järjestää Tutka jälleen Terrakoti-toimistolla kaikille avoimen perinteisen vappuvastaanottonsa. Tilaisuus on avoin kaikille nörttihenkisiksi itsensä tunteville olennoille, eikä se edellytä Tutkan jäsenyyttä.

Tänä vuonna vappuaatto 30.4. osuu tiistaille. Ovet aukeavat aattona kello kahdelta ja joukkoon saa liittyä silloin kun sen parhaaksi näkee. Viiden korvilla halukkaat ovat perinteisesti lähteneet joukolla katsomaan vappuseremonioita keskustaan, mutta tilassa on päivystys koko ajan.

Ohjelmassa on siis tuttuun tapaan vappuhenkistä hengausta hyvässä seurassa ja yleistä häröilyä. Tarjoilu toimii nyyttikestiperiaatteella, eli jokaisen paikalle saapuvan toivotaan tuovan mukanaan simaa tai muuta juhlan luonteeseen kuuluvaa yhteiseen pöytään.

Vastaanotto soveltuu hyvin sellaisille, jotka haluavat juhlistaa vappua ilman eeppistä krapulaa seuraavana päivänä. Virallisesti holiton vastaanotto ei toki ole, ja omien simaa vahvempien virvokkeiden mukanaan tuominen on sallittua.

Tutkan vappusesongin jälkimmäisen osan muodostaa nytkin vapunpäivän ”Tutkan sosialistinen tieteiselokuvanäytös”. Sosialistisena tieteiselokuvana nähdään jälleen ehtaa neukkuscifiä, ja vuorossa vähemmän tunnettu alan helmi, Mechte navstrechu (1963) joka tunnetaan englanniksi nimellä "Dream Come True".

Lisätietoja:
https://www.imdb.com/title/tt0057301/

Koska tämänkertaisella elokuvalla on pituutta vain runsaan tunnin verran, aloitamme tällä kertaa katselun vasta kolmelta. Ovet avautuvat kuitenkin kahdelta eli luvassa on ensin rentoa etukäteishengausta. Näytökseen siis ehtii ottamaan osaa vaikka olisi viettänyt sitä ennen aikaa epänörttihenkisesti ulkoilmassa vapunpäivän piknikillä.

Kuten muihinkin Tutkan videoiltoihin, jokainen paikalle saapuva on tuttuun tapaan vapaa tuomaan mukanaan elokuvailtaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Tervetuloa!