Viesti Su Tammi 20, 2019 3:49 pm

Tutkan 24-vuotissynttärit: Alkuaineet

"All irregularities will be handled by the forces controlling each dimension. Transuranic heavy elements may not be used where there is life. Medium atomic weights are available: Gold, Lead, Copper, Jet, Diamond, Radium, Sapphire, Silver and Steel. Sapphire and Steel have been assigned!"

Rakas seuramme täyttää 24 vuotta. On siis jälleen Tutkan vuosijuhlien, tai kuten me niitä tuttavallisesti kutsumme, synttärien aika. Tänä vuonna juhlistamme tapahtumaa kaksipäiväisesti, varsinaiselle merkkipäivälle 25.1. osuvalla videoillalla perjantaina ja synttärikemuilla lauantaina.

Videoillassa palataan yhdistyksen alkuaikoina katsottuun klassikkoon Safiiri ja Teräs. Kyseessä on brittiläinen, ITV-yhtiön tuottama sarja, joka pyrki haastamaan BBC:n Doctor Whon. Safiiri ja Teräs poikkesi kilpailijastaan kuitenkin siinä, että sarjassa itse ajalle tapahtui kummallisia ja usein myös pelottavia asioita. Monet seikkailuista olivatkin enemmän kauhua kuin scifiä.

Nimihahmoina eli kahtena todellisuuden rakennetta koossa pitävänä aika-agenttina sarjassa nähtiin Joanna Lumley ja David McCallum. Näillä kaikilla oli omat erikoiskykynsä, mutta sitä mitä he itse asiassa ovat ei koskaan selitetty. Katsomme sarjasta sen monen mielestä parhaan eli "Creature's Revenge" -nimellä kulkevan seikkailun vuodelta 1981, joka koostuu kuudesta 25-minuuttisesta jaksosta.

Lisätietoa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sapphire_&_Steel

Lauantaina järjestettävät varsinaiset synttäribileet seuraavat samaa teemaa, joka siis on alkuaineet tulkittuna Safiiri ja Teräs -tyyliin, eli erittäin laajasti. Sarjassa esiintyviä alkuaineita kun olivat monet jalokivet ja metalliseokset, joten käsitettä voi venyttää minkä tahansa aineen suuntaan.

Yleisötoiveena myös bileiden teemaa seuraava pukukilpailu on jälleen mukana. Voit tuttuun tapaan käyttää vapaasti mielikuvitustasi asuvalinnassa, ja kehittää "alkuaineellesi" juuri sellaisen superkyvyn kuin haluat. Parhaasta puvusta luvassa hieno yllätyspalkinto.

Videoilta alkaa perjantaina 25.1. klo 17.00 ja synttäribileet lauantaina 26.1. klo 18.00. Paikkana on toimistomme Terrakoti Yo-talo B:ssä. Tarjoilu kummassakin toimii perinteiseen nyyttärityyliin, eli jokaisen vieraan toivotaan tuovan mukanaan teemaan tai illan tunnelmaan sopivaa syötävää yhteiseen pöytään.

Terrakoti löytyy osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kierrä roskakatos, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Kumpikin tilaisuus on avoin kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos nimellinen viiden euron jäsenmaksu on tämän vuoden osalta vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.