Viesti To Marras 08, 2018 2:37 pm

Tutkan Doctor Who -videoilta #43

On vuoden viimeisen Doctor Who -klassikkovideoillan aika, ja matkamme ärhentelevän kuudennen Tohtorin kanssa päättyy.

Näemme tällä kertaa kolme seikkailua, jotka kantavat nimiä "Terror of the Vervoids", "The Ultimate Foe" ja "Time and the Rani". Seikkailuista kaksi ensimmäistä kuuluvat viime kerralla alkaneeseen "Trial of the Time Lord" -tarinakokonaisuuteen, jossa Tohtori löysi itsensä syytettyjen penkiltä kotiplaneetallaan Gallifreyllä.

Juoneen pääsee kuitenkin hyvin kiinni, vaikkei olisi viime kerralla paikalla ollutkaan. Oikeussalikuvio muodosti nimittäin tarinoiden ympärille vain ohuen kehyksen, jolla tekijät sitoivat kaikki vuonna 1986 valmistuneet, sarjan 23. kauden neljä seikkailua yhteen.

Paikalla kannattaa olla myös jos haluaa ensimmäisen vilkaisun Sylvester McCoyn esittämään seitsemänteen Tohtoriin. Nyt nähtävässä kolmannessa seikkailussa Tohtori on nimittäin jälleen kuin uusi mies, siitä huolimatta että juonellisesti viimeinen seikkailu jatkaa suoraan mihin edellisen lopussa jäädään.

Syynä tähän on se, että Colin Bakerin ura Tohtorina päättyi yllättäen ja ennen aikojaan, osana melkoista tosielämän saippuaoopperaa eikä nyt nähtävän toisen seikkailun kuvaamisen aikana näyttelijänvaihdoksesta ollut vielä mitään tietoa. Sinänsä sääli, sillä vasta neljässä viimeisessä seikkailussaan Bakerin Tohtori alkoi päästä oikeuksiinsa.

Jätämme tällä kertaa jäähyväiset myös Perpugilliam Brownille ja tutustumme uuteen kumppaniin, porkkanapäisen Meliin, joka onkin Tohtorin toiseksi viimeinen kumppani klassikkosarjassa. Tapa jolla Mel mukaan sarjaan tulee, on myös kohtuullisen poikkeuksellinen sarjan historiassa.

Aika on tämän viikon lauantai 10.11. klo 15:00 ja paikkana Terrakoti. Aloitamme kolmelta, ja pidämme seikkailujen välillä normaalit jaloittelu- ja pissallakäynti- ja ruokatauot. Tuttuun tapaan jokainen paikalle saapuva on vapaa tuomaan mukanaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kierrä roskiskatokset, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Facebook-event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/496877407463650/

Tervetuloa!