Viesti Ma Touko 07, 2018 12:21 am

Econ X

Hei kaikki,

Suomen köyhin sf/f-tapahtuma Econ tulee jälleen, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, nyt jo kymmenettä kertaa.

Econ on Tutkan vuodesta 2009 järjestämä con, joka on suunnattu opiskelijoille, työttömille tai muuten vain köyhille sf/f-harrastajille. Työssäkävijöiden tulisi mielellään toimia esimerkiksi kirjasto- tai kulttuurialalla tai olla muuten huonosti palkatussa työssä.

Econ X järjestetään Terrakodilla lauantaina 12.5. klo 18:00 eteenpäin. Toivomme vieraiden saapuvan paikalle runsaiden nyyttikestituomisten kera, sillä minkäänlaista tarjoilua ei ole Tutkan puolesta tälläkään kertaa tarjolla.

Tapahtuman kunniavieraana nähdään Tarja Halosen virallinen muotokuva. Lahjoituksena osakunnilta joitakin vuosia sitten saatu presidentillinen potretti on pysynyt monelle Terrakodin vakiokävijällekin tuntemattomana, sillä se on tehnyt toistaiseksi vain muutamia tarkoin harkittuja vierailuja toimistolla järjestettäviin tapahtumiin.

Fanikunniavieraamme ei sen sijaan esittelyjä kaipaa, sillä kyseessä on itse Uforaportti 3 (1996). Vuonna 2006 Nummen kirjaston poistohyllystä Terrakodille saapunut pysäyttävä tietoteos on saavuttanut kuluneina vuosina toimistolla liki legendaarisen maineen, ja sen voi perustellusti sanoa olevan Raamatun ja Star Wars -kuvakirjojen ohella Terrakodin kirjaston suosituimpia teoksia.

Juhlavuoden kunniaksi Tutka on panostanut tämänvuotiseen Econiin vähemmän kuin koskaan eikä luvassa esimerkiksi ole diaesitystä kunniavieraasta tutustumassa Turun kulttuurikohteisiin. Euroopan yleisradiounioni puolestaan on sijoittanut omat laulukilpailunsa tapahtuman päälle, mikä tarkoittanee, että loppuillan osalta tämänvuotisesta Econista tulee historiansa köyhin.

Econin ohjelma muodostuu tänäkin vuonna spontaaneista ja laadukkaista, vaikkakin köyhistä paneelikeskusteluista, esitelmistä, työpajoista ja muista odottamattomista ohjelmanumeroista. Toisin sanoen se sisältää kovaäänistä keskustelua, itsensä syömistä ähkyyn, liiallista sokerin nauttimista sekä jossain vaiheessa suoritettavan ekskursion paikalliseen Chez Hesburgeriin.

Sisäänpääsymaksua tapahtumaan ei tietenkään ole, mutta paikalla saa suorittaa tämän vuoden viiden euron jäsenmaksun Tutkalle, joka sekin on hyvin köyhä.

Econin pitkän ja köyhän menneisyyden yhteen kokoava historiikki löytyy osoitteesta:

http://tieteiskulttuurikabinetti.fi/Eco ... riikki.htm

Tervetuloa!

Pasi

PS. Facebook-tapahtuma löytyy osoitteesta
https://www.facebook.com/events/437235740049228/