Viesti Ti Huhti 24, 2018 11:45 am

Tutkan vappuvastaanotto 2018

Hei kaikki.

Vaikka sitä onkin säästä taaskin vaikea uskoa, vappu häämöttää tapahtumahorisontissa. Koska myös nörteillä on tarve tuon rakastetun ja vihatun töttörööjuhlan viettämiseen, mutta turvallisesti sisätiloissa, järjestää Tutka jälleen Terrakoti-toimistolla kaikille avoimen perinteisen vappuvastaanottonsa.

Tänä vuonna vappuaatto 30.4. osuu maanantaille. Ovet aukeavat aattona kello kahdelta ja joukkoon saa liittyä silloin kun sen parhaaksi näkee. Viiden korvilla halukkaat saavat lähteä joukolla katsomaan vappuseremonioita keskustaan, mutta tilassa on päivystys koko ajan.

Ohjelmassa on siis tuttuun tapaan vappuhenkistä hengausta hyvässä seurassa ja yleistä häröilyä. Tarjoilu toimii nyyttikestiperiaatteella, eli jokaisen paikalle saapuvan toivotaan tuovan mukanaan simaa tai muuta juhlan luonteeseen kuuluvaa yhteiseen pöytään.

Tänä vuonna tarjolla ei ole Tutkan puolesta holitonta vappuboolia, eikä holillistakaan koska meillä ei ole siihen varaa. Vieraita pyydetäänkin saapumaan paikalle runsaiden simatuomisten kera.

Muutenkin vastaanotto soveltuu hyvin sellaisille, jotka haluavat juhlistaa vappua ilman eeppistä krapulaa seuraavana päivänä. Virallisesti holiton vastaanotto ei toki ole, ja omien simaa vahvempien virvokkeiden mukanaan tuominen on sallittua.

Tutkan vappusesongin jälkimmäisen osan muodostaa tänäkin vuonna vapunpäivän ”Tutkan sosialistinen tieteiselokuvanäytös”. Elokuvanäytös käynnistyy tiistaina kolmelta eli siihen ehtii ottamaan osaa vaikka olisi viettänyt sitä ennen aikaa epänörttihenkisesti ulkoilmassa vapunpäivän piknikillä.

Tänäkin vuonna sosialistisena tieteiselokuvana nähdään ehtaa neukkuscifiä, ja vuorossa on klassikko, josta monet lienevät jopa kuulleet, eli Andrei Tarkovskin ohjaama ja Stanislaw Lemin suomeksikin ilmestyneeseen romaaniin perustuva ”Solaris” (1974).

Lisätietoja:

https://www.imdb.com/title/tt0069293/

Kuten muihinkin Tutkan videoiltoihin, jokainen paikalle saapuva on tuttuun tapaan vapaa tuomaan mukanaan elokuvailtaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Tervetuloa!