Viesti Ke Joulu 06, 2017 1:15 pm

Tutkan Doctor Who -videoilta #39

​Tervehdys kaikille.

Myös itsenäisyyspäivän jälkeen on elämää. Tulevana lauantaina on nimittäin aika päättää tämänvuotinen taipaleemme krikettitossuisen ja selleri rintapielessään kulkevan viidennen Tohtorin kanssa. On siis vuoden viidennen ja viimeisen Tutkan Doctor Who -klassikkovideoillan vuoro.

Edelleen mainittakoon, että videoiltaan voi turvallisin mielin saapua vaikka aiemmissa ei olisi käynyt. Jatkuvajuonisuus ei nimittäin ollut televisiosarjoissa 1980-luvulla oletusarvo, oikeastaan päinvastoin, ja Tohtorin vanhoihin seikkailuihin voi hyvin hypätä kyytiin missä kohtaa tahansa.

Tällä kertaa katsomisvuorossa on kolme neljän jakson muodostamaa seikkailua vuodelta 1984, jotka kantavat nimiä "Resurrection of the Daleks", "Planet of Fire" ja "The Caves of Androzani". Eli kuten nimestä voi päätellä, tekevät eräät Tohtorin arkkiviholliset sarjaan jälleen paluun. Kyseessä ovat kolme Davisonin viimeistä seikkailua Tohtorina, ja ne seuraavat toisiaan kronologisesti.

Tohtorin mukana seikkaillut kumppanikaarti, jota parhaimmillaan on ollut brittiläisen perhesarjan tarpeiksi, on muutamassa viime videoillassa tipahdellut vähin erin pois. Tällä kertaa Tohtorin matkasta jäävät viime joulukuusta asti mukana ollut Teagan sekä kesällä joukkoon liittynyt Turlough. Tutustumme myös uuteen kumppaniin joka seuraakin Tohtorin mukana ensi vuoden lopulle asti.

Aika on tuleva lauantai 9.12. ja paikkana Terrakoti. Aloitamme jälleen kolmelta, ja pidämme seikkailujen välillä normaalit jaloittelu- ja pissallakäynti- ja ruokatauot. Tuttuun tapaan jokainen paikalle saapuva on vapaa tuomaan mukanaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kävele rempseäsi pihan poikki, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Edelleen mainittakoon edelleen vinkkinä uudemmille kävijöille, että Terrakodille kannattaa varautua villasukkien kanssa. Toimistomme on viileä paikka, sanan monessakin mielessä.

Tilaisuus on avoin kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos tämän vuoden nimellinen viiden euron jäsenmaksu on vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.

Erikseen mainittakoon, että perinteiseen tapaamme kokoonnumme tänäkin vuonna, nyt jo yhdeksättä kertaa, välipäivinä Doctor Whon jouluspesiaalin ääreen hankkiutumaan eroon joulutraumoista ja viimeisistä joulusuklaista. Päivä on näillä näkymin 26.12. mutta tuosta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Klassikkovideoillat puolestaan jatkuvat ensi vuonna, jolloin Tohtori on jälleen kuin uusi mies.

Tervetuloa!​