Viesti Ke Loka 11, 2017 9:17 pm

Tutkan karkki- ja juomapelimaraton 2017: Terminator

”Come with me if you want to live.”

Edessä on jälleen yksi Tutkan syksyn huipennuksista, eli eeppinen karkki- ja juomapelimaraton. Luvassa on itse asiassa tällä kertaa eräänlainen juhlavuosi, sillä lasia ja karkkipussia kallistellaan nyt jo kymmenettä kertaa.

Tänä vuonna klassiseksi elokuvatrilogiaksi on valittu Terminator. Luvassa on aikamatkailua, tiukkaa scifitoimintaa, suuria tunteita, epätoivoa ja kaikesta huolimatta toivoa elämän jatkumisesta.

Monen tunteman mutta myös monelta näkemättä olevan elokuvasarjan keskiössä on sota ihmisten ja tietoisuuden saavuttavien tietokoneiden välillä, sekä tuon sodan jalkoihin joutuva nainen ja tämän vielä syntymätön lapsi, josta on aikanaan tuleva ihmisten muodostaman vastarintaliikkeen johtaja. Kuulostaa sekavalta, tiedän.

Terminator-franchise on laaja eikä kaikilta osin laadukas. Lukuisista elokuvista olemme valinneet katsottavaksi sarjan kaksi ensimmäistä osaa eli elokuvat Terminator (1984) ja Terminator 2 (1991) sekä tv-sarjan Terminator: The Sarah Connor Chronicles kaksi ensimmäistä jaksoa.

Näin siksi, että kyseinen vuosina 2008-2009 valmistettu ja monen mielestä syyttä kahden kauden jälkeen lakkautettu sarja jatkoi kronologisesti toisen elokuvan tarinaa ja viisaasti unohti vuonna 2003 valmistuneen kolmannen Terminator-elokuvan.

Juomapelimaratonin idea on aiemmilta vuosilta tuttu. Tarkoituksena on katsoa elokuvat putkeen ja ottaa ryyppy tai karkkia aina kun jokin niissä usein toistuva asia tapahtuu. Säännöt sisältävää lehtistä jaetaan paikan päällä eli kenenkään ei tarvitse osata niitä ulkoa.

Tuttuun tapaan paikalla on myös absolutisteja, jotka aikovat pitää kivaa karkin ja limun voimin. Alkoholin nauttiminen ei siis ole millään muotoa välttämättömyys. Alkoholipitoisia juomia karkkipussin sijasta kallistelevat alkavat tätä nykyä olla Tutkan juomapeleissä jo harvinaisuus.

Paikka on toimistomme Terrakoti Yo-talo B:ssä, ja aika ensi lauantai 14.10. Aloitamme nytkin kello neljältä. Elokuvien välissä pidetään tuttuun tapaan pitkät jaloittelu, ruoanhaku- pissallakäynti- ja hölötystauot.

Terrakoti löytyy osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kävele rempseästi pihan poikki, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Lisätietoja:
http://terrakoti.net/yhteystietoja

Edelleen vinkkinä mainittakoon, että Terrakodille kannattaa varautua villasukkien kanssa. Toimistomme on viileä paikka, sanan monessakin mielessä.

Tilaisuus on avoin kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos tämän vuoden nimellinen viiden euron jäsenmaksu on vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.

Varaudu siis runsailla viinaksilla ja lantringilla tai vaihtoehtoisesti limsalla, karkilla ja pähkinöillä ja ilmesty paikalle!

Tervetuloa!

PS. Facebook-event löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/events/123607871680074/