Viesti To Syys 28, 2017 12:07 pm

Tutkan Doctor Who -videoilta #38

On jälleen Tutkan Doctor Who -klassikkovideoillan aika. Matkamme krikettitossuisen ja selleri rintapielessään kulkevan viidennen Tohtorin kanssa jatkuu. Luvassa on siis neljäs Tutkan tämänvuotisista viidestä Doctor Who -videoillasta, joiden aikana käymme läpi Peter Davisonin kauden Tohtorina.

Heti alkuun mainittakoon, että videoiltaan voi turvallisin mielin saapua vaikka aiemmissa ei olisi käynyt. Jatkuvajuonisuus ei nimittäin ollut televisiosarjoissa 1980-luvulla oletusarvo, oikeastaan päinvastoin, ja Tohtorin vanhoihin seikkailuihin voi hyvin hypätä kyytiin missä kohtaa tahansa.

Tämänkertainen videoilta on siinä mielessä poikkeuksellinen, että ohjelmassa on nyt kauan ja hartaasti odotettu "The Five Doctors". Kyseessä on sarjan 20-vuotisjuhlajakso, johon on nimensä mukaisesti koottu kaikki siihen mennessä seikkailleet Tohtorin inkarnaatiot ja myös koko joukko kumppaneita vuosien varrelta. Vain ensimmäisen Tohtorin näyttelijä oli seikkailussa jouduttu korvaamaan uudella näyttelijällä.

Luvassa on tälläkin kertaa kolme seikkailua, kahdesta tunnin osasta koostuvan Five Doctorsin lisäksi normaalit neljästä puolen tunnin osasta koostuvat "Warriors of the Deep" ja "Frontios". Vuosilta 1983 ja 1984 peräisin olevissa jaksoissa seikkaillaan pääsääntöisesti tulevaisuudessa, ja muutamia tuttu pahis tekee uusintavierailun. Tohtorin seurassa jatkavat tutut kumppanit, eli kipakka aussineitonen Teagan, sekä viime kerralla mukaan päätynyt Turlough.

Aika on tuleva lauantai 30.9. ja paikkana Terrakoti. Aloitamme jälleen kolmelta, ja pidämme seikkailujen välillä normaalit jaloittelu- ja pissallakäynti- ja ruokatauot. Tuttuun tapaan jokainen paikalle saapuva on vapaa tuomaan mukanaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kävele repseästi sen poikki, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Edelleen mainittakoon edelleen vinkkinä uudemmille kävijöille, että Terrakodille kannattaa varautua villasukkien kanssa. Toimistomme on viileä paikka, sanan monessakin mielessä.

Tilaisuus on avoin kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos tämän vuoden nimellinen viiden euron jäsenmaksu on vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.

Tervetuloa!