Viesti To Touko 18, 2017 1:55 pm

Tutka goes Towel Day 2017

Tervehdys, kanssaliftarit.

"Tänään täytyy olla torstai! Minä en oikein ole koskaan saanut otetta torstaipäivistä!"

Kuten jokainen itseään kunnioittava liftari tietää, maailmankaikkeuden huonoin runoilija on Paul Neil Milne Johnstone, kirjailija Douglas Adamsin ystävä ja koulutoveri, joka ei ollut pelkästään otettu saamastaan kunnianosoituksesta, toiseksi huonointa runoutta kirjoittavat Krian azgothit (heidän mestarirunoilijansa oli Grunthos Mahtipontinen, jonka teoksia ovat muun muassa "Oodi pienelle vihreälle möykylle jonka löysin kainalostani juhannuspäivän aamuna" ja kaksitoistaosainen eepos "Mieluisimmat kylpykurlaukseni", jota lausuessaan Mahtipontinen kuoli, kun hänen suolistonsa syöksyi ylös hänen kurkustaan ja kuristi hänen aivonsa) ja vasta kolmanneksi huonointa vogonit. Maailmankaikkeuden neljänneksi huonointa runoutta tuotetaan vuosittain Tutkan toimesta pyyhepäivän runomatineassa Cosmic Comic Caféssa.

Luvassa on siis jälleen Tutkan huonon runouden työpaja Cosmic Comic Caféssa kansainvälisenä pyyhepäivänä 25.5. Tänä vuonna päivä osuu asiaankuuluvasti torstaille.

Tästä johtuen, korostettakoon asiaa nyt, kyseisenä torstaina Terrakodilla EI ole päivystystä tai ovia auki, vaan Varjomafia järjestetään Cosmicissa. Kaikki Varjiksen vakiokävijät ovat tervetulleita paikalle, kuten myös sellaiset tätä lukevat, jotka eivät vielä ole Terrikselle uskaltautuneet.

Runoja rustataan tutulla lumipallotekniikalla, ja syntyneet tuotokset tarjotaan matineassa julkisesti luettavaksi. Edeltäneinä vuosina Tutkan mestarilyyrikot ovat niittäneet mainetta ja kunniaa, ja eräillä kerroilla runojemme on sanottu kuuluneen illan huonoimmistoon.

Ovet aukeavat ja Tutkan runotyöpaja käynnistyy kuudelta. Runoja luetaan matinean järjestäjien toimesta tasatunnein, mutta aiemmista vuosista poiketen ensimmäinen luenta on jo seitsemältä, jotta myös alkuillan ja mahdollisesti ennen puoltayötä kotiin haluavalle yleisölle on tarjolla ohjelmaa.

Illan finaalin muodostaa viime vuodesta tuttu Väärän profeetan kisa, koska suuri profeetta Zarquon ei tänäkään vuonna ehtine paikalle, ja Tutkan edustajille on nytkin annettu kunnia toimia kisan tuomaristona.

Uutena lisäyksenä tapahtuman ohjelmaan kuuluu tuoreen improvisaatioavaruusprogebändi Oortin keikka puolenyön tienoilla. Kokoonpanon äärimmäisen informatiiviset nettisivut löytyvät osoitteesta oort.fi.

Illan virallinen ohjelma löytyy puolestaan osoitteesta:
http://pyyhepaiva.fi/ohjelma/

Uutta on tänä vuonna myös se, että Cosmiciin on tänä vuonna koottu taidenäyttely Turun pyyhepäivän runosadosta menneiltä vuosilta, jossa Tutkakin on edustettuna:

https://www.facebook.com/Pyyhepaiva/pos ... 8139746240

Erikseen mainostettakoon, että paikan päällä on myynnissä Tutkan viime syksynä julkaisemaa runokirjaa "Tyrän saanut ampiainen", joka kokoaa yksiin kansiin kuluneen viiden vuoden aikana tuotettujen runojen surkeimmiston.

Tarkoituksena on niin ikään nytkin kirjoittaa illan aikana myös huonoa proosaa, eli pyyhepäivänovelli tutulla ryhmätyötekniikalla. Edeltäneet pyyhepäivänovellit, ”Aviokriisi Saturnuksen renkailla", ”Suuri traktorinmunajahti”, "Murha Marsissa", "Talonvaltaus neptunuslaiseen tapaan" ja "Jupiterilaisen avaruusperunan arvoitus" on kaikki julkaistu TSFS:n Spin-lehdessä.

Niille, jotka tässä vaiheessa ovat, että jaa mikä pyyhepäivä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Towel_Day

Cosmicin Pyyhepäivä -tapahtuman virallinen event:
https://www.facebook.com/events/1618304704886491/

Cosmic Comic Café eli Turun paras baari löytyy Forum-korttelista, osoitteesta Kauppiaskatu 4:
http://cosmic.fi/

Saavu siis paikalle, jätä taiteellinen kunnianhimosi kotiin, mutta älä unohda pyyhettäsi!

Tervetuloa!

PS. Tutkan runotyöpajan tapahtumasivu Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/132131470669522/