Viesti Ti Huhti 18, 2017 12:52 am

Tutkan Doctor Who -videoilta #35

Uusi vuosi, uusi Tohtori! Viime joulukuussa saimme päätökseen Tom Bakerin kauden Tohtorina vietettyämme hänen seurassaan kaksi vuotta. Tässä videoillassa Tohtorin krikettitossuihin astuu uusi mies eli Peter Davison, joka rooliin tullessaan oli nuorin hahmoa koskaan esittänyt näyttelijä.

Tänä vuonna Tutkan Doctor Who -videoiltoja on luvassa kaikkiaan viisi kappaletta joiden aikana käymme läpi Davisonin kauden Tohtorina. Videoilloille on tehty alustavat varaukset Terrakodin kalenterista ja päivät ovat näillä näkymin 18.2., 22.4., 17.6., 30.9. ja 9.12.

Katsottavana on tällä kertaa kolme seikkailua vuodelta 1982, jotka kantavat nimiä "Castrovalva", "The Visitation" ja "Black Orchid". Näistä kahdella ensimmäisellä on pituutta neljä jaksoa ja viimeisellä kaksi. Ensimmäinen seikkailu kuuluu kategoriaan Tohtori avaruudessa ja jälkimmäisissä seikkaillaan historiassa, tarkemmin sanoen 1600- ja 1920-luvuilla.

Kronologisesti jatkamme siitä mihin joulukuussa jäimme, eli vuorossa ovat viimekertaisen seikkailun loppuvaiheet ja viidennen Tohtorin ensi askeleet ja totuttelu uuteen regeneraatioonsa. Ensimmäinen seikkailu ei kuulu viidennen Tohtorin parhaimmistoon, mutta sen ylikään ei voi oikein hypätä.

Kumppaneina viidennen Tohtorin rinnalla jatkavat jo aiemmin mukaan tulleet Teagan sekä avaruusteinit Nyssa ja Adric. Dynamiikaltaan sarja muistuttaakin nyt nähtävissä Davisonin alkukauden jaksoissa melkeinpä perhesarjaa.

Aika on tuleva lauantai 18.2. ja paikkana Terrakoti. Aloitamme jälleen kolmelta, ja pidämme seikkailujen välillä jaloittelu- ja pissallakäynti- ja ruokatauot. Tuttuun tapaan jokainen paikalle saapuva on vapaa tuomaan mukanaan syötävää niin julkiseen kuin yksityiseenkin jakoon.

Terrakoti löytyy Yo-talo B:stä, osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4-6. Hyviä maamerkkejä ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee.

Päästyäsi B-talon pihalle kierrä roskiskatokset, etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Edelleen mainittakoon edelleen vinkkinä uudemmille kävijöille, että Terrakodille kannattaa varautua villasukkien kanssa. Toimistomme on viileä paikka, sanan monessakin mielessä.

Tilaisuus on avoin kaikille Tutka ry:n jäsenille. Jos tämän vuoden nimellinen viiden euron jäsenmaksu on vielä hoitamatta, voi sen suorittaa kätevästi paikan päällä.

Tervetuloa!